Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Oglasili se

MORH priopćio da ne posjeduje 'non paper' o zabrani prodaje izraelskih F-16

Foto Pixsell
Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 16:07 2019-01-07T16:07:32+01:00

Ministarstvo obrane arhivira zaprimljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona, ističe MORH

ZAGREB Ministarstvo obrane (MORH) u ponedjeljak je, reagirajući na medijske napise, priopćilo da ne postoji nikakav 'non paper' dokument u kojem se Hrvatsku upozorava da joj se ne odobrava prodaja izraelskih aviona.

»Ministarstvo obrane arhivira zaprimljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona«, ističe MORH u kratkom priopćenju.

Jutarnji list u nedjelju je objavio da je državni i vojni vrh najmanje »godinu dana bio upoznat sa stajalištima i uvjetima SAD-a o prodaji izraelskih borbenih aviona F-16 Barak«.

»Još u siječnju 2018. američka strana je hrvatskom državnom vrhu uputila tzv. non-paper dokument u kojem je vrlo jasno naznačila koje sve prepreke stoje za kupnju izraelskih aviona. Informaciju da je hrvatska strana, odnosno Ured predsjednice, upoznata s problemima objavio je u petak Velimir Bujanec u svojoj emisiji 'Bujica'. Američki dokument stigao je na Pantovčak u siječnju prošle godine, potvrdio je Jutarnjem listu izvor blizak predsjednici«, objavio je taj dnevnik u nedjelju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.