Požurivanje posla?

MORH TRAŽI PILOTE ZA F16: Raspisan natječaj za kadete vojne pilote. Sprema se studij zbog nabavke vojnih aviona

Hina

FOTO: REUTERS/Josh Smith

FOTO: REUTERS/Josh Smith

Napominju kako je ove godine godišnja upisna kvota za taj studij povećana s 10 na 20 kandidata, kao i da se radi "na razvoju i proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak".



ZAGREB – Ministarstvo obrane raspisalo je javni natječaj za prijam u kadetsku službu za sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot za iduću akademsku godinu, upisna kvota povećana je s deset na dvadeset kandidata, a radi se i na razvoju i proširenju samo studija za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16.


U idućoj akademskoj godini u status kadeta/kadetkinja bit će primljeno do 20 kandidata/kandidatkinja, upisanih na prvu godinu sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija (3+2 god.) na preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na zagrebačkom Fakultetu prometnih znanosti, priopćili su u petak iz MORH-a, a rok za podnošenje prijava je 16. travnja.


Napominju kako je ove godine godišnja upisna kvota za taj studij povećana s 10 na 20 kandidata, kao i da se radi “na razvoju i proširenju studija aeronautike za potrebe školovanja vojnih pilota u svjetlu povećanog interesa zbog nabave borbenih aviona F-16 C/D Barak”.