Odgovor na prozivku

MIROSLAV ŠKORO U strahu su velike oči, premijer u kampanji protiv ostalih kandidata kad nema svog

Hina

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

»Danas smo svjedočili svojevrsnom političkom fenomenu. U nedostatku svoga kandidata, jer još nije svanuo lijep i sunčan dan za objavu kandidature, premijer vodi kampanju protiv ostalih kandidata. Rekli bi naši stari: U strahu su velike oči«, napisao je Škoro na svom Facebook profilu



ZAGREB Predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je u četvrtak premijeru Andreju Plenkoviću kako su u strahu velike oči reagirajući na njegovu izjavu u kojoj je prozvao kandidate koji komuniciraju samo preko društvenih mreža.


»Danas smo svjedočili svojevrsnom političkom fenomenu. U nedostatku svoga kandidata, jer još nije svanuo lijep i sunčan dan za objavu kandidature, premijer vodi kampanju protiv ostalih kandidata. Rekli bi naši stari: U strahu su velike oči«, napisao je Škoro na svom Facebook profilu.


»Za razliku od onih, kojima su prirodno okruženje konferencijske dvorane i politički saloni, ima nas koji se najbolje osjećamo među svojim narodom. Staneš pred tisuće ljudi i gledaš ih u lice, a ne se bojati suočavanja s jednim jedinim čovjekom na rivi. Nikada neću bježati od svog naroda, a u Saboru me neće čuvati tjelohranitelji«, poručio je Škoro.




»O načinima, mjestu i vremenu komunikacije odlučivat ću sam i nitko mi to neće diktirati. Važna je poruka, a ne način na koji se ona prenosi«, napisao je.


Premijer Plenković na konferenciji za novinare u četvrtak kazao je da će predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sigurno biti kandidatkinja na predsjedničkim izborima, a da se neki predsjednički kandidati javljaju samo preko društvenih mreža.


»Gdje je tu hrabrost, gdje je tu stav? Koji je to žanr politike, kako će taj govoriti o fiskalnoj konsolidaciji, o gospodarskom rastu, o respektu koji imamo u međunarodnoj zajednici«, upitao se Plenković.