Privatna tužba

MIP odbio skinuti imunitet Tomislavu Klariću iako je bakarski gradonačelnik bio – za

Hina

Tomislav Klarić, Foto: V. KARUZA

Tomislav Klarić, Foto: V. KARUZA

Odobrenje za vođenje kaznenog postupka po privatnoj tužbi protiv saborskog zastupnika Klarića za kazneno djelo uvrede MIP je uskratilo sukladno dosadašnjoj praksi



Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odlučilo je u petak o početku mirovanja zastupničkog mandata Jasena Mesića i početku obnašanja zastupničke dužnosti Tomislava Sokola, te uskratilo odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv saborskog zastupnika Tomislava Klarića po privatnoj tužbi.


Jasen Mesić (HDZ), koji odlazi za veleposlanika u Rim, zatražio je zamrzavanje svog zastupničkog mandata, a u saborskim klupama zamijenit će ga sadašnji pomoćnik ministrice znanosti Sokol.


Odobrenje za vođenje kaznenog postupka po privatnoj tužbi protiv saborskog zastupnika Klarića za kazneno djelo uvrede MIP je uskratilo sukladno dosadašnjoj praksi.




Riječ je, naime, o privatnoj tužbi Radovana Smokvine iz Rijeke pa je MIP kao i u svim dosadašnjim zahtjevima te vrste odbio skinuti imunitet zastupniku.


»Volio da mi se skine imunitet jer mi je tužba i sam gospodin Radovan Smokvina vrlo simpatičan s obzirom na prepisku koji vodio sa mnom godinama, pa bih ga volio i upoznati«, kazao je Klarić dodavši da će biti suzdržan.


Kazneni se postupak može pokrenuti i nakon isteka mandata zastupnika jer nema zastare.


MIP je odluku o mirovanju mandata Mesića donio jednoglasno i bez rasprave, a odluku da se ne skine imunitet Klariću većinom glasova. Odluke će uputiti Hrvatskom saboru koji će donijeti konačnu odluku.