Tužba za klevetu

MIP odbio skinuti imunitet Branimiru Bunjcu iz Živog zida

Hina

Tužitelji su protiv Bunjca podnijeli privatnu tužbu, navodeći da je na saborskoj sjednici iznio neistinite tvrdnje koje su naštetile njihovom ugledu, izvijestio je predsjednik MIP-a Žarko Tušek te istaknuo kako je zahtjev neosnovan



Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je u četvrtak skinuti imunitet zastupniku Živog zida Branimiru Bunjcu, kojega su za kazneno djelo klevete tužili Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te Jadranska banka Šibenik.


Tužitelji su protiv Bunjca podnijeli privatnu tužbu, navodeći da je na saborskoj sjednici iznio neistinite tvrdnje koje su naštetile njihovom ugledu, izvijestio je predsjednik MIP-a Žarko Tušek te istaknuo kako je zahtjev neosnovan.


Za ono što zastupnici izgovore u Saboru ne postoji mogućnost nikakve tužbe, pa ni privatne, naglasio je Tušek s čijim su se tumačenjem suglasili i ostali članovi MIP-a.




Naime, bez rasprave i jednoglasno, odbili su zahtjev da se Bunjcu skine imunitet, odnosno dade odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv njega.


Svoju odluku o spomenutom zahtjevu još treba dati Hrvatski sabor.


Naime, Bunjac je prošle godine nakon stanke u sabornici upozorio na, kako je rekao, bahato ponašanje sanacijske uprave u Jadranskoj banci te pozvao nadležne da se očituju i o radu Državne agencije za osiguranje štednih uloga i ravnateljice Marije Hrebak, kojoj je godinu ranije istekao mandat.


»Predsjednica uprave Jadranske banke Nensi Marin na posao dolazi samo utorkom i srijedom, u četvrtak ujutro u 10 vraća se u Zagreb službenim Passatom, jer ona navodno radi u Zagrebu. Njezina zamjenica je Vedrana Šarić, čiji je svekar bio savjetnik one uprave koja je uhićena prije nekoliko dana. On je omogućio njezinom mužu da dođe u posjed imovine Jadranske banke, konkretno poslovnice na Baldekinu na način da je dobio diskontiranu kamatu za kredit, došao u posjed nekretnine i nakon toga nekretninu bespravno prodao, prestao plaćati krediti i uzeo depozit koji je dao prilikom podizanja kredita od 50 tisuća eura«, rekao je tada Bunjac.