Bujanje administracije

MINISTARSTVO BRANITELJA ZAPOŠLJAVA Medved: ‘Bez 50 novih ljudi ne možemo raditi’

Hina

Na primjedbu kako su sve glasnije kritike da je ova administracija prevelika, Medved je rekao kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja u protekloj godini rješavalo 41.000 upravnih predmeta pa bez novog osoblja ne mogu normalno funkcionirati



Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak, u vezi najava o zapošljavanju novih 50 djelatnika u tom ministarstvu do kraja godine, kako po uredbi o ustroju Ministarstvo hrvatskih branitelja ima 257 radnih mjesta, od čega je popunjeno 165 mjesta, pa više nije moguće funkcionirati na dosadašnji način.


»Imamo suglasnosti Ministarstva financija i Ministarstva uprave. Radi se o programu koji je planiran cijelu ovu godinu i sad smo u okviru zakonskih postupanja raspisali natječaj za popunu stručnog osoblja«, izjavio je Medved uoči sjednice Vlade.


Na primjedbu kako su sve glasnije kritike da je ova administracija prevelika, Medved je rekao kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja u protekloj godini rješavalo 41.000 upravnih predmeta pa bez novog osoblja ne mogu normalno funkcionirati i realizirati sve planirane aktivnosti.