Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
18. siječnja 2020.
Ministarstvo zdravstva

MINISTAR KUJUNDŽIĆ O OVRHAMA BOLNICA Žurno ćemo iznaći 100 milijuna kuna

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 13. svibanj 2019. u 15:21 2019-05-13T15:21:38+02:00

Nekoliko je bolnica s prijetnjom ovrhe i treba žurno iznaći tih stotinjak milijuna kuna da se to otkloni, a sve drugo će se rješavati dugoročno – kazao je Kujundžić

 

ZAGREB Ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak se sastaje  s predstavnicima veledrogerija zbog bolničkog duga, zbog kojeg su veledrogerije zaprijetile ovrhama nekoliko bolnica. Potvrdio je to uoči skupa u Školi narodnog zdravlja „Dr. Andrija Štampar“.

Kujundžić je rekao kako se radi o bolnicama u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, čiji su dugovi zbog dugih rokova plaćanja za isporučene lijekove i medicinski materijal najveći i akutni problem.

- Nekoliko je bolnica s prijetnjom ovrhe i treba žurno iznaći tih stotinjak milijuna kuna da se to otkloni, a sve drugo će se rješavati dugoročno – kazao je Kujundžić.

Ponovio je kako  ukupni dug u zdravstvu iznosi osam milijardi kuna, ova ga je Vlada naslijedila i pokušava ga riješiti. „Dugovi su problem koji traje sva ova desetljeća, oni su problem ove administracije i svih budućih“, zaključio je ministar.

Kakav mu je plan za rješavanje urgentnog problema bolničkih dugovanja, zbog kojih veledrogerije prijete ovrhama, i što će im u četvrtak ponuditi, nije htio otkriti.

Prema podacima veledrogerija, ukupni dospjeli dug bolnica prema njima dosegnuo je 2,6 milijardi kuna. Veledrogerije su zbog toga već bile sazvale konferenciju za novinare, pa su je otkazale jer su iz Ministarstva zdravstva dobile poziv na razgov

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.