Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

MARTINA DALIĆ: Zašto se Povjerenstvo predomislilo? Oni djeluju s političkim ciljem

Jagoda Marić

snimio Denis Lovrović

snimio Denis Lovrović

Za to nam je iznijela i svoje argumente, pa tako ističe promjenu odluke posebno u dijelu "koji se odnosi na predlaganje izbora izvanrednog povjerenika



Bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić kazala nam je, nakon objave odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o tome da je povrijedila načelo obavljanja službene dužnosti, da je iznenađena načinom na koji je to povjerenstvo izmijenilo odluku predloženu u javnom dijelu sjednice, a po njezinom mišljenju djelovalo je s političkim ciljem.


Za to nam je iznijela i svoje argumente, pa tako ističe promjenu odluke posebno u dijelu “koji se odnosi na predlaganje izbora izvanrednog povjerenika jer je ta odluka donesena u političkom procesu koji je Povjerenstvu jasno dokazan i u kojem su sudjelovali dužnosnici koji su znali za Ramljakovu ulogu u neformalnoj radnoj skupini jer je jasno dokazano da ja tu skupinu nisam osnovala”.


– To Povjerenstvo ne dovodi u pitanje, ali kaže da sam ja nekako trebala uvjeriti Vladu da od rezultata tog procesa odlučivanja odustane. Kako ne kažu. Iznenađena sam i time što se povjerenstvo upuštalo u ocjenu političke rasprave u Saboru jer je rasprava u saboru ili na saborskim odborima po definiciji politička i u političkoj raspravi sudionici biraju argumente na način koji smatraju prikladnim. Proizlazi da se nakon višesatne rasprave prijedloga odluke iznesene na javnom dijelu sjednice iznenada predomislilo iz čega zaključujem da Povjerenstvo djelovalo s političkim ciljevima, poručila je Dalić.




Reakciju ministra financija Zdravka Marića, za kojeg je povjerenstvo također odlučilo da je povrijedio načelo obavljanja službene dužnosti, nismo dobili jer je ministar odmah nakon “saslušanja” na povjerenstvu otišao u Bruxelles.