Frka u Saboru

‘Lex Agrokor’ radili kreditori Agrokora? Grbin traži hitan odgovor Vlade o angažmanu vanjskih suradnika

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Danas smo doznali iz medija da famozni lex Agrokor nije pripreman samo od strane Vlade RH, već su to radili vanjski suradnici. Konkretno, odvjetničko društvo povezano s VTB bankom, izjavio je Grbin



SDP je danas u Saboru i službeno pokrenuo postupak opoziva ministra financija Zdravka Marića.


– Govorili smo više puta o tome. Radi se o osobi koja se nalazi u potencijalnom sukobu interesa i u takvoj situaciji nije postupila u skladu sa zakonom. Jedan dan se izuzima, drugi dan donosi odluke. Radi se o osobe za koju postoje osnovane sumnje da je u jednom trenutku koristila nevaljana financijska izvješća da bi priskrbila korist Agrokoru. Radi se o osobi koja je iskoristila položaj da si osigura kredit pod povoljnijim uvjetima nego drugi građani. Ta osoba mora otići, rekao je u Saboru Peđa Grbin, ali i dodao da je danas iz medija doznao nešto puno gore.


– Danas smo doznali iz medija da famozni lex Agrokor nije pripreman samo od strane Vlade RH, već su to radili vanjski suradnici. Konkretno, odvjetničko društvo povezano s VTB bankom, koja je kreditor Agrokora. Ako je podatak da je angažirano odvjetničko društvo povezano s VTB bankom točan, onda je to itekakav sukob interesa. Tražimo da nam iz Vlade već danas daju informaciju – da li je točno da se angažiralo vanjske suradnike, jesu li povezani s kreditorima Agrokora i koliko je to plaćeno. Ako je to točno, ovdje se radi o nečemu puno većem i štetnijem, zaključio je Grbin.