Mučno u Muću

Levijatan stigao do manijaka koji mlati pse prije policije: Pogledajte snimku priznanja

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

"A zašto ću snositi posljedice?", pita zlostavljač



MUĆ Pokret Levijatan, pokret koji se bori za prestanak zlostavljanja životinja, objavio je snimku priznanja manijaka koji je mlatio i cipelario psa kod Muća. Snimka njegova zlostavljanja užasnula je sve one koji su je vidjeli. Snimka počinje izvlačenje pasa iz prtljažnika, dok muškarac u maslinastom odijelu psuje i urla: “Krepajte”. Slijede uznemirujuće scene u kojem muškarac tuče i cipelari psa koji nije uspio pobjeći, gađa ga različitim predmetima i udara vratima. 


Pripadnici Pokreta Levijatan uspjeli su do muškarca doći prije policije. Natjerali su ga da prizna svoje zlodjelo.


Na snimci se čuje kako muškarac negoduje dok ga se snima i ispituje, ali nije mu upalilo nikakvo izmotavanje.


Ne slikaj me, jebem ti Boga




“Je ta jedna snimka. Ne slikaj me. Jebem ti Boga!”, govori muškarac.


Snimatelj ga upozorava da mu nije pametno dizati ruku na pripadnike Levijatana.


“Šta me napadate tu? Ja vam kažem pošteno da sam iskočio iz kože jedan jedini put i to sam napravio”, govori zlostavljač-


“A što ako mi iskočimo iz kože? Što da nekome puknu živci i vas tako nalema”, pitaju ga pripadnici Levijatana.



“Pa nalema me, pa šta. Tukao sam. Ja znam da sam kriv, priznam to”, odgovara muškarac.


Snosit će posljedice


Na to je upozoren da će snositi posljedice.


“A zašto ću snositi posljedice?”, pita zlostavljač.


Levijatan objasnio kako je došlo do snimke.



“Naši ljudi su neposredno pred hapšenje suočili O.B. iz Donjeg Postinja za kazneno delo koje je izvršio i koje je na snimci priznao. Kao što smo obećali odgovarat će. Ako smo rekli da je uhapšen/priveden onda to znači i nemojte dovoditi u pitanje te stvari i miješati naše djelovanje s bilo kim.


Prenoćio u policiji


Fondacija Pokret Levijatan će surađivati s policijom na podizanju kaznene prijave protiv počinitelja sa snimke, a radi počinjenja kaznenog djela iz čl. 205. Kaznenog zakona Republike Hrvatske”, napisali su iz Levijatana na Facebooku.


Stravičnu snimku zlostavljanja koja se proširila Facebookom možete pogledati OVDJE, uz upozorenje da se radi o izuzetno uznemirujućim scenama. Pogledajte na vlastitu odgovornost.


Splitska policja potvrdila je da je istog dana reagirala i tijekom večeri uhitila muškarca, koji je noć proveo u pritvoru. Policija provodi kriminalističko istraživanje, a muškarcu prijeti kazna zatvora do jedne godine zbog zlostavljanja životinja, kao i novčana kazna od 20.000 do 50.000 kuna jer je životinjama nanosio bol i patnju te ih namjerno izlagao strahu.


Izbačen iz lovačkog društva


Ilija Veić, predsjednik Lovačkog društva Muć, potvrdio je za Dalmatinski portal da je muškarac sa snimke lovac i član društva. Vidio je snimku, kaže kako ga je sadržaj užasnuo te najavljuje da će ga zbog ovakvog ponašanja isključiti iz društva, i to po kratkom postupku bez Stegovne komisije.


“Sve sam vidio. Riječ je o našem članu. Dobio sam informaciju, pogledao sam video. Tragično, jadno, nemam riječi da se tako netko može ponašati prema svojim psima. Čim sam vidio snimku, sazvao sam Izvršni odbor. Nemamo mi tu što raspravljati, nema potrebe sazivati Stegovnu komisiju. Ovo je apsurd”, rekao je Veić.