Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
23. siječnja 2020.
Slučaj oboljelog koji je proizvodio marihuanu

LUKSETIĆEVA MOLBA STIGLA U MINISTARSTVO Grabar-Kitarović pomilovat će ga čim dobije izvješće Ministarstva pravosuđa

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 28. siječanj 2019. u 15:41 2019-01-28T15:41:11+01:00

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jutros je za N1 potvrdio da je na adresu Ministarstva stigla Luksetićeva molba za pomilovanjem te će izvješće u najkraćem mogućem roku biti proslijeđeno predsjednici Republike. U njenom uredu, pak, navode kako bi pomilovanje moglo uslijediti isti dan kad zaprime izvješće Ministarstva pravosuđ

ZAGREB Iz Ureda predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak je potvrđeno da će procedura pomilovanja Huanita Luksetića biti riješena vjerojatno isti dan nakon što od Ministarstva pravosuđa dobiju izvješće o cijelom slučaju.

»U skladu sa Zakonom o pomilovanju (NN broj: 175/03) predsjednica će pričekati izvješće Ministarstva pravosuđa i obrazloženi prijedlog ministra pravosuđa, što ne dovodi u pitanje odluku predsjednice o pomilovanju Huanita Luksetića«, objavljeno je iz Ureda predsjednice.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jutros je za N1 potvrdio da je na adresu Ministarstva stigla Luksetićeva molba za pomilovanjem te će izvješće u najkraćem mogućem roku biti proslijeđeno predsjednici Republike. U njenom uredu, pak, navode kako bi pomilovanje moglo uslijediti isti dan kad zaprime izvješće Ministarstva pravosuđa.

Predsjednica Republike u nedjelju je najavila da će pomilovati Lukestića, pravomoćno osuđenog na dvije godine zatvora za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje. Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, u svojoj je obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja koje ublažava simptome njegove bolesti.

U Ministarstvu pravosuđa doznaje se da, među ostalim, trebaju pribaviti mišljenje nadležnog Centra za socijalnu skrb, s obzirom da Luksetić nije na izdražavnu kazne te dokumentaciju s nadležnog suda.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.