Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4
Sutra: 15° 15° 4
22. studenoga 2019.
Šuška se, šuška

Kuščeviću ipak odzvonilo? 'Šuška se po saborskim hodnicima da će premijer popustiti...'

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2019. u 23:43 2019-07-05T23:43:00+02:00

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na Facebooku je objavio da se po saborskim hodnicima šuška da će premijer Andrej Plenković popustiti zahtjevima koalicijskih partnera, koji traže odlazak ministra Lovre Kuščevića, iza kojeg se zadnjih tjedana samo nižu nekretninske afere.

- Iz onog što se šuška po saborskim hodnicima da se zaključit da će Plenković ipak na kraju morat popustit zahtjevima HNS-a i Milorada Pupovca. Ili odlazak Lovre Kuščevića ili novi izbori, objavio je Grmoja.

O Kuščeviću iz dana u dan izlazi sve više materijala koji ga teško kompromitiraju. Podsjetimo samo na najnoviji razvoj događaja: Telegram je u petak otkrio kako su tijekom mandata Lovre Kuščevića kao načelnika Nerežišća na Braču ogromne količine vrijednog zemljišta završile u rukama off-shore kompanija.

Kompleksna mreža malteških tvrtki čvrsto je povezana s trenutnim djelatnikom Ministarstva uprave i glavnim savjetnikom ministra Kuščevića u Ministarstvu uprave, Željkom Holikom, čovjekom koji se spominjao i u Panama Papers istrazi o off-shore kompanijama.

Po istom modelu kojim je sebi legalizirao kuću, investitorima koji su po Braču kupovali zemljišta van građevinskih zona, Kuščević je izmjenama Prostornog plana omogućio milijunsku zaradu na nekadašnjim pašnjacima i kršu, na kojima im je naknadno dozvoljena gradnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.