Uskokov zahtjev

Kuščević pod istragom: Inicirao izmjene prostornog plana od kojih je jedino on imao koristi

Hina

Foto Davor Kovačević, Booking.com

Foto Davor Kovačević, Booking.com

Na njegovo traženje naknadno je sastavljen pisani prijedlog Kluba vijećnika HDZ-HSS u kojem je neistinito prikazan datum nastanka pismena, kao i zaprimanja istog u Općini Nerežišća, ističe Uskok



ZAGREB Skidanje saborskog imuniteta bivšem ministru Lovri Kuščeviću Uskok je zatražio kako bi protiv njega i još trojice suosumnjičenika pokrenuo istragu zbog sumnje da je kao općinski načelnik Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamjenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju povoljna POS-ova stana.


Uz Kuščevića i šogora Ivice Žuvića pod istragom će se, zbog zlouporabe položaja i ovlasti naći i nekadašnji predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća Jakša Goića te sadašnji načelnik općine Svemir Obilinović.


Iz Uskokova zahtjeva za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku koji je Mandatno-imunitetno povjerenstvo u ponedjeljak jednoglasno prihvatilo proizlazi da je Kuščević inicirao izmjene prostornog plana od kojih je kasnije jedino on imao koristi.




“Pri tome je za potrebe opravdanja navedenog prijedloga, na njegovo traženje naknadno sastavljen i pisani prijedlog Kluba vijećnika HDZ-HSS u kojem je neistinito prikazan datum nastanka pismena, kao i zaprimanja istog u Općini Nerežišća”, ističe Uskok.


Procjenjuju da je nezakonitom prenamijenom štale u stambeni prostor Kuščević u konačnici povećao vrijednost vlastite nekretnine za još neutvrđeni iznos, svakako veći od 60.000 kuna.


Osim toga, iz rezultata policijskih izvida, proizlazi i da je Kuščević kao općinski načelnik s namjerom da svom šogoru omogući kupnju POS-ova stana po povoljnijim uvjetima članovima Povjerenstva zatajio da već ima stan u Splitu te da stoga ne zadovoljava propisane uvjete.


Žuvić u konačnici s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama zaključio ugovor o kupnji stana u Nerežišćima i time, samo na razlici kamata, nezakonito zaradio najmanje 17.369 eura, navodi Uskok.


Nakon skidanja imuniteta očekuje se Kučševićevo ispitivanje u tužiteljstvu, a potom i odluka o pokretanju istrage.