Ministar zdravstva

Kujundžić spokojan oko zahtjeva za smjenom: “To je dokaz zrele demokracije”

Hina

Milan Kujundžić, Foto: D. JELINEK

Milan Kujundžić, Foto: D. JELINEK

Svakoga se može srušiti jer nitko nije zauvijek, a ovo je sada prilika uistinu se lijepo razgovarati«, dodao je



Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je je u četvrtak da je spokojan u vezi zahtjeva Mosta za njegovim razrješenjem te istaknuo kako su takvi zahtjevi dokaz da je u Hrvatskoj zrela demokracija.


»Spokojan sam prvenstveno zato što je rušenje bilo kojeg ministra razvijanje demokracije u Hrvatskoj. Utoliko me to raduje, to znači da je u Hrvatskoj zrela demokracija. Rušenje bilo kojeg ministra jedan je od demokratskih oblika, samo ti koji to traže moraju znati da demokracija znači i ‘feedback’«, rekao je Kujundžić.


»Svakoga se može srušiti jer nitko nije zauvijek, a ovo je sada prilika uistinu se lijepo razgovarati«, dodao je.




U povodu pojave ospica u Zagrebu, gdje je u dva tjedna zabilježeno sedam slučajeva zaraze, Kujundžić je rekao kako pojava ospica zabrinjava zbog mogućnosti širenja i posljedica te bolesti, ali trenutno ne i po broju oboljelih.


»U svakom slučaju i ovo je opomena da cijepljenje spašava djecu i čovječanstvo«, kazao je i dodao kako bi oni koji se protive cijepljenju trebali više čitati kako bi vidjeli što se događa kad se ne cijepi i koje su sve koristi za čovječanstvo od cijepljenja.