Povećanje troškova

Kujundžić opet plaši skupljim zdravstvom: ‘Ako hoćemo vrhunsko, moramo povećati troškove’

Hina

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Ako hoćemo pratiti svjetsku medicinu, a trebali bi svima osigurati najbolje moguće, to povlači za sobom znatno povećanje cijena svake godine, kazao je



ZAGREB Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je nakon vladine sjednice da će se ove godine u zdravstvu, prema Nacionalnom programu reformi, najviše raditi na informatizaciji, ulaganju u ljudske resurse i podizanju kvalitete zdravstvene zaštite.


“Radit će se i ove godine i u godinama koje su pred nama. U strateškom promišljanju koje je naglašeno u programu je informatizacija, odnosno eZdravstvo, posebna pozornost je na ulaganju u ljudske resurse i zadržavanje u Hrvatskoj, u podizanju kvalitete i sigurnosti u zdravstvenoj zaštiti i ulaganjima u bolnice”, rekao je Kujundžić novinarima.


Naglasio je kako su troškovi zdravstva problem svugdje u svijetu ako se želi pratiti novosti u medicini i osigurati pacijentima najbolje. 




“Cijena zdravstva je veliki problem svugdje u svijetu, pa tako i nama u Hrvatskoj. Ako hoćemo pratiti svjetsku medicinu, a trebali bi svima osigurati najbolje moguće, to povlači za sobom znatno povećanje cijena svake godine”, kazao je.


No hrvatski građani za zdravstvo neće ove godine izdvajati više.


“Ove godine neće plaćati više, ali to je dijalog za cijelu naciju – ako hoćemo vrhunsku medicinu, nažalost, moramo povećati troškove”, upozorio je Kujundžić.