Ministar u Zemuniku

Krstičević: Imam nultu stopu tolerancije na pilote koji su u helikopteru švercali švercera oružja

Hina

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Photo: Dino Stanin/PIXSELL



ZAGREB Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je na radom sastanku u Zemuniku rekao kako nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske te da nevojničko i nestegovno ponašanje treba sankcionirati.


“Nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske i ne odražavaju Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku u cjelini. Imam nultu stopu tolerancije na nevojničko i nestegovno ponašanje i pojedince treba sankcionirati”, rekao je Krstičević vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku gdje je održao radni sastanak sa zapovjednicima 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.


Vezano za slučaj u Zemuniku, iz Ministarstva obrane izvijestili su da je ministar obrane Damir Krstičević odlučio osnovati povjerenstvo koje će izvijestiti o konkretnim mjerama koje će se poduzeti – do sankcioniranja pojedinaca do odgovornosti po zapovjednoj liniji i funkcionalnim područjima.




“Očekujem od Glavnog stožera Hrvatske vojske da postupi u skladu sa svojim nadležnostima po pitanju sigurnosti i stege te da se podnese detaljno izvješće s konkretnim mjerama”, rekao je ministar obrane u Zemuniku.


Radnom sastanku nazočili su zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. krila brigadir Mario Pleša i zapovjednici postrojbi iz Zemunika.


Ministarstvo obrane će, po završetku rada povjerenstva, o rezultatima iz izvješća informirati javnost.


Također, ministar Krstičević je pipadnicima HRZ-a iz Zemunika zahvalio na angažmanu u protupožarnoj sezoni i hitnom medicinskom prevoženju.