Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Pohvale iz Austrije

Kronen Zeitung: Hrvatska - Karibi Europe

Plaža Zlatni rat na Braču
Plaža Zlatni rat na Braču
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2013. u 11:48 2013-06-16T11:48:17+02:00

»Dobrodošli u Hrvatsku – Karipsko otočje Europe« članak je koji govori o »čistom plavom moru, šarenilu jahti, zlatnoj obali i gostoprimstvu« kao o obilježjima hrvatske obale koja nudi mirise lavandi, majčine dušice, kadulje, ružmarina i lovora

BEČ Najtiražniji austrijski dnevni list Kronen Zeitung pod naslovom »Hrvatska – Karipsko otočje Europe« piše u nedjeljnom izdanju o turističkim, prirodnim i povijesnim ljepotama hrvatske obale, posebice Brača i Splita, dok dnevni list Kurier piše o posebnostima Istre i raju za bicikliste.

»Dobrodošli u Hrvatsku – Karipsko otočje Europe« članak je koji govori o »čistom plavom moru, šarenilu jahti, zlatnoj obali i gostoprimstvu« kao o obilježjima hrvatske obale koja nudi mirise lavandi, majčine dušice, kadulje, ružmarina i lovora.

Kronen Zeitung navodi da gost zrakoplovom treba samo 55 minuta od Beča do Splita gdje ga po dolasku pozdravljaju palme i dah povijesti Dioklecijanove palače.

Iz Splita na Brač goste voze katamarani gdje goste očekuju mediteranski mirisi i povijesno zdanje samostana Dominikanaca u Bolu iz 15. stoljeća sa vrtovima bugenvilija.

Kronen Zeitung piše da je otok Brač diljem svijeta poznat po svom bijelom kamenu od kojeg su građene Bijela kuća u Washingtonu, te bečki i berlinski parlament.

Brački mramor utkan je i u venecijanske palače.

Dok se Kronen Zeitung bavi prirodnim, povijesnim, kulturnim i kulinarskim ljepotama Splita i Brača, dnevni list Kurier piše o posebnostima Istre, »veličanstvenom krajoliku brežuljaka, terasa, livada, tunela i viadukata blizu mora«, te gradiću tartufa Motovunu.

U posebne ljepote krajolika ubrajaju se Buje, Grožnjan, Motovun i Vižinada s pravim rajem za bicikliste, navodi se u članku.

Kurier na kraju članka preporuča nedavno izdanje knjige »Die Parenzana – ići – uživati i voziti bicikl« autora Janka Ferka i Sandre Agnoli.

Parenzana je stara uskotračna željeznička pruga Trst-Poreč a s trase pruge tračnice su uklonjene te je uz pomoć novca iz pretpristupnih fondova EU-a staza uređena za bicikle i šetnju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.