Više ne moraju čekati

Kriminalcima zaplijenjeno 11 skupocjenih automobila, vozit će ih po ministarstvima

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot RTL

Foto Screenshot RTL



Jedanaest skupocjenih automobila, koji su oduzeti kriminalcima u USKOK-ovim akcijama u posljednjih šest mjeseci, uskoro će biti dodijeljeno ministarstvima, javlja RTL u svom Dnevniku.


Država više ne mora čekati pravomoćnu sudsku presudu. Sada automobile koji su zaplijenjeni može odmah dati na korištenje državnim tijelima. Ako vlasnici automobila budu oslobođeni, vraća im se procijenjeni iznos automobila.


Vrijednost im je 1,9 milijuna kuna


Od luksuznih do manje luksuznih, 11 automobila u kojima su se još ove godine vozili pripadnici krim miljea, za mjesec dana stiže u razna ministarstva. Vrijednost im je 1,9 milijuna kuna.




“Radi se o novijim vozilima kojima se inače koriste tijela državne uprave. Zapravo, tu se radi o uštedi na način da državna tijela neće kupovati nova vozila, nego će koristiti vozila oduzeta u kaznenim postupcima. Vlasnici imaju pravo žalbe.


Ako sud prihvati, onda će se vozilo čuvati, međutim onda će trošak čuvanja i trošak pada vrijednosti pasti na tu osobu. Ako osoba bude oslobođena, radi se sudska procjena vrijednosti prije raspolaganja, napravi se nakon raspolaganja i država će vratiti osobi tu imovinu i nadoknaditi razliku u vrijednosti”, rekao je RTL-u glavni tajnik Ministarstva državne imovine Danijel Škugor.


Zaplijenjen i laboratorij za proizvodnju marihuane


Zaplijenjen je i laboratorij za proizvodnju marihuane, vrijedan 100.000 kuna, a darovan je Agronomskom fakultetu.


“Nama će to puno pomoći jer smo dobili vrlo važne dijelove za uzgoj, ne samo marihuane, odnosno kanabisa, već možemo ovdje uzgajati druge biljne kulture. To do sad nismo imali, ovakav laboratorij ovdje”, kazao je za RTL izvanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu Marko Vinceković.


Uz laboratorij, država je trajno oduzela 11 nekretnina od kojih je pet darovano Ministarstvu demografije. Za šest nekretnina još nije odlučeno kome će biti darovane.