Nije puštala natrag

Krešić opisao kako mu je Kolinda otela mikrofon: “Ovo mi se nikad u karijeri nije dogodilo”

P. N.

Foto Screenshot N1 TV

Foto Screenshot N1 TV

Ne bih želio da u bilo kojem trenutku djeluje da sam se ja kao novinar predsjednici unio u lice. To novinar ne bi nikad, ali baš nikad smio napraviti niti jednom sugovorniku, kamoli predsjedniku ili predsjednici Republike, pojasnio je Hrvoje Krešić



RIJEKA Reporter N1 televizije Hrvoje Krešić na svom je Twitteru objasnio današnju epizodu, kad mu je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otela mikrofon. 


Podsjetimo, prilikom odgovaranja na pitanja reportera N1 Hrvoja Krešića, predsjednica je posegnula za njegovim mikrofonom.


Hrvoje Krešić ispitivao je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović o odustajanju od odlaska u Marakeš gdje bi se trebao usvojiti Globalni kompakt koji regulira pitanje legalnih migracija.




Predsjednica je odgovarala na pitanje novinara o Globalnom kompaktu i razlozima njenog odustajanja od putovanja u Marakeš.


Inzistiranje reportera N1 Hrvoja Krešića na pojašnjenju njezinih odgovora o promjeni stava oko Marakeškog sporazuma, i njegova potpitanja, rezultirala su time da mu je predsjednica zgrabila mikrofon kako bi mu odgovorila.


– Moram priznati da mi se ovo nikad u karijeri nije dogodilo: nakon nekoliko (pot)pitanja, u kojima sam tražio odgovore o razlozima odustajanja od puta u Marakeš (i od tzv globalnog kompakta općenito), Kolinda Grabar Kitarović mi je doslovno oduzela mikrofon i nije ga željela vratiti natrag, napisao je Krešić.



U sljedećim tvitovima dodatno je pojasnio ovu u najblažu ruku neobičnu situaciju.


– Samo da još jednu stvar objasnim: nakon što mi je PRH doslovno otrgnula mikrofon iz ruke i nije ga puštala natrag jedini način da joj nastavim postavljati pitanja – a da se to čuje u TV prijenosu – je bio da joj se približim.


Međutim – i želim ovo zbilja čvrsto naglasiti – ne bih želio da u bilo kojem trenutku djeluje da sam se ja kao novinar predsjednici unio u lice.


To novinar ne bi nikad, ali baš nikad smio napraviti niti jednom sugovorniku, kamoli predsjedniku ili predsjednici Republike, pojasnio je Hrvoje Krešić.