Ribarstvo

Kratkotrajni prekid lovostaja: Srdela se može loviti od 10. do 15. siječnja

Glas Istre

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Unatoč lošem vremenu jučer je friške srdele, kako smo doznali od Roberta Momića iz Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore Istarske županije na istarskim ribarnicama ipak nešto bilo i to, kako nam je naveo, u Poreču. Kako smo doznali od naših dopisnika srdela je bilo i na pazinskoj ribarnici i to po cijeni od 25 kuna za kilogram



PULA Lovostaj na srdelu završio je u nedjelju, 10. siječnja i ova se mala plava riba može loviti do petka, 15. siječnja, kada ponovo nastupa lovostaj koji traje sve do 1. veljače.


Unatoč lošem vremenu jučer je friške srdele, kako smo doznali od Roberta Momića iz Ceha za ribarstvo i akvakulturu Obrtničke komore Istarske županije na istarskim ribarnicama ipak nešto bilo i to, kako nam je naveo, u Poreču. Kako smo doznali od naših dopisnika srdela je bilo i na pazinskoj ribarnici i to po cijeni od 25 kuna za kilogram.


– Najavljeno loše vrijeme vjerojatno će pokvariti kratkotrajni prekid lovostaja no takav je Pravilnik i sumnjam da će se tu nešto promijeniti, rekao nam je Momić. redsjednika Koordinacije plivaričara iz Ceha ribara Istarske županije Nevena Lorencina.




Na upit možemo li se skoro nadati srdeli na tanjuru, predsjednik Koordinacije plivaričara iz Ceha ribara Istarske županije Neven Lorencin kaže da su, koliko on zna, s nedjelje na ponedjeljak isplovila samo dva broda na riječkom području, no detalje oko ulova nije imao.


– Znam da je desetak brodica lovilo na zadarskom području i da se lovilo jako dobro. Srdela ima, nije mala, i ulovilo se oko 10 do 20 tona po brodu, naveo je Lorencin.