Vremenska prognoza

Kraj studenog bit će hladan kao rijetko kad: Idući tjedan bura i oštar pad temperature, opet će pasti i snijeg

P. N.

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza



Danas će u unutrašnjosti pretežno oblačno, poslijepodne ponegdje uz sunčana razdoblja. Mjestimice magla, osobito ujutro kada može biti i rosulje. Na Jadranu prijepodne djelomice sunčano, a na otvoreno moru postoji mogućnost za malo kiše. Poslijepodne naoblačenje, navečer i u noći na sjevernom dijelu s mjestimičnom kišom. Vjetar uglavnom slab, duž obale ujutro ponegdje umjeren sjeveroistočni, a prema kraju dana jačat će jugo. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 12 i 17 °C.


Za vikend, međutim, slijedi ponovno promjena vremena, uz porast temperature i južinu, izraženiju na Jadranu, gdje će i kiša biti češća i obilnija. Do kraja ponedjeljka ponovni porast tlaka, uz dotok osjetno hladnijeg zraka pa će temperatura posljednjih dana studenoga u mnogim mjestima biti niska kao rijetko kada u to doba godine.


Osim hladnoće, mnogima na Jadranu ponovno bi mogla smetati bura, često jaka, ponegdje i s olujnim udarima, a na kopnu i povremeni mjestimični snijeg, osobito u gorju. No vjerojatno će ga u većini krajeva biti manje nego u prošli utorak.




U subotu na kopnu promjenljivo oblačno, ujutro ponegdje s maglom, a zatim i mjestimice kiša, najprije u gorju. Od nedjelje do srijede, piše HRT, većinom oblačno, najprije uz kišu, ponegdje i obilniju, osobito u ponedjeljak u gorju, a od utorka mjestimice i snijeg, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača – većinom manjeg nego u prošli utorak.


Nakon u subotu prolazno južnog vjetra i malo više temperature, od nedjelje će, uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, temperatura biti u svakodnevnom padu.


Na Jadranu tijekom vikenda i početkom idućeg tjedna promjenljivo, pa i pretežno oblačno s kišom, često i u obliku obilnijih pljuskova i grmljavine. U subotu će puhati umjereno i jako jugo, u nedjelju će na sjevernom dijelu okrenuti na buru, koja će od utorka prevladavati na cijelome Jadranu, pri čemu će temperatura biti sve niža.