Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Očekuje se pad vodostaja

Kosinjski Bakovac je zahvaljujući vojsci opet povezan cestom, iako samo preko šuma

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL
Foto Sanjin Strukić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 19. ožujak 2018. u 18:59 2018-03-19T18:59:40+01:00

U Kosinjskoj dolini, gdje je zbog poplava proglašeno izvanredno stanje, vojska je očistila snijeg sa šumskih putova i omogućila komunikaciju s Kosinjskim Bakovcem, a očekuje se stagnacija i pad vodostaja rijeke Like

 
KOSINJ U Kosinjskoj dolini, gdje je zbog poplava proglašeno izvanredno stanje, vojska je očistila snijeg sa šumskih putova i omogućila komunikaciju s Kosinjskim Bakovcem, a očekuje se stagnacija i pad vodostaja rijeke Like.

Očekuje se stagnacija i pad vodostaja jer se zbog smrzavanja tla i oborina smanjuje dotok novih i prošlih oborina s Velebita, a aktivnosti svih sastavnica Civilne zaštite u Kosinju vrlo su žive, pomaže se stanovništvu da što bolje prebrodi i ovu poplavu, rekao je u ponedjeljak za Hinu načelnik Općine Perušića Ivan Turić i pohvalio sve službe.

Od pročelnika gospićke postaje HGSS-a Josipa Brozičevića, koji je sa spasiocima cijeli dan na terenu, doznaje se, primjerice, da je jedna starija gospođa zbog krvarenja čamcem hitno prevezena od Gornjeg Kosinja do ceste u Perušiću, gdje ju je preuzela hitna medicinska služba, a medicinsku su pomoć dobili i neki drugi Kosinjani.

I danas su se nekim mještanima žurno dizali kućanski uređaji, pokućstvo i stočna hrana, i to u kućama koje jučer nisu bile poplavljene, a danas je u njih prodrla voda. Riječ je o najmanje dvadeset kuća, što znači da ih je danas poplavljeno pedeset. Time se povećao i broj kuća u koje se dostavljaju strujni agregati, gorivo i razne druge potrepštine.

Brozičević je zadovoljan suradnjom vatrogasaca, Crvenoga križa, HGSS-a, DUZS-a, Interventne policije, HEP-a i komunalnih tvrtaka.

»Mogu reći da ovdje sustav civilne zaštite apsolutno funkcionira, sve operativne snage su na terenu, svi sa svojim resursima djeluju, i to prema prioritetima koje koordinira Stožer civilne zaštite Općine Perušića. Sve ide dobro, bez praznog hoda i nesporazuma, skladno«, rekao je Brozičević.

Noću će na terenu uz mještane Kosinjske doline ostati uglavnom policija. Većina službi će se povući, osim onih za hitne potrebe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze