Kandidatkinja za šibensko Gradsko vijeće

Košarkašica Antonija Mišura na HDZ-ovoj listi

Zorana Deljanin

Antonija Mišura istaknula je da je već godinama član Mladeži HDZ-a, a sada se odlučila aktivnije politički angažirati jer, veli, želi pomoći svojoj stranci



ŠIBENIK – Košarkašica Antonija Mišura sa sportskog terena preselila se u politički ring – na listi je HDZ-a za šibensko Gradsko vijeće. Predsjednik gradskog HDZ-a Goran Pauk i kandidat za gradonačelnika dr. Željko Burić jučer su predstavili stranačku listu za Gradsko vijeće, a na njoj je Mišura na 8. mjestu.


S obzirom da je HDZ na prošlim izborima na kojima je otišao u oporbu osvojio devet mandata, izgledno je da će popularna 25-godišnja košarkašica koja je na Olimpijskim igrama u Londonu proglašena i jednom od najljepših sportašica svijeta postati gradska vijećnica. Gradonačelnički kandidat HDZ-a dr. Željko Burić kazao je da je ponosan na ljude koji su na listi te je uvjeren u pobjedu na izborima.


– Došlo je podne i vrijeme je da se u Šibeniku nešto promijeni – poručio je Burić.




Antonija Mišura istaknula je da je već godinama član Mladeži HDZ-a, a sada se odlučila aktivnije politički angažirati jer, veli, želi pomoći svojoj stranci.


S obzirom da je nakon šest godina igranja za šibenski “Jolly” upravo potpisala jednogodišnji ugovor sa francuskim košarkaškim klubom “Toulouse”, postavilo se pitanje koristi li se HDZ njenim imenom samo kao “mamcem” za privlačenje birača i hoće li se nakon izbora odreći mandata, a s obzirom da je teško vjerovati da će napuštati klupske obaveze u Francuskoj i putovati u Šibenik samo kako bi prisustvovala sjednicama Vijeća.


– Vjerujem da ću moći dolaziti. Sposobna sam ja za puno stvari pa tako i za to – otpovrnula je.


Na listi HDZ-a je i još jedno poznato ime. Odmah iza Antonije Mišure, na 9. mjestu, nalazi se Branko Bubica, pjevač klape “Maslina”.