Potpredsjednik SDP-a

Komadina: Opomene pred isključenje su poruka da je svatko potreban SDP-u

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

»Na žalost u zadnje vrijeme su štetili SDP-u. Moraju shvatiti da moraju pomagati stranci kao i svi, jer je jaka socijaldemokracija potrebna u Hrvatskoj, pogotovo u ovim vremenima«, rekao je Komadina za Dnevnik HTV-a



Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je, nakon što su Milanki Opačić i Mirandu Mrsiću izrečene opomene pred isključenje zbog štete koju su javnim istupima nanijeli stranci, kako je im to poruka da je svatko potreban SDP-u i prilika da daju svoj doprinos kao što su ga davali u vremenima kada su bili frontmeni te stranke.


»Na žalost u zadnje vrijeme su štetili SDP-u. Moraju shvatiti da moraju pomagati stranci kao i svi, jer je jaka socijaldemokracija potrebna u Hrvatskoj, pogotovo u ovim vremenima«, rekao je Komadina za Dnevnik HTV-a.


Upitan zbog čega su samo njih dvoje dobili opomene s obzirom da je bilo još članova stranke koji su tražili Bernardićevu smjenu, Komadina je rekao kako je SDP htio poslati poruku uključivosti i to je danas napravio.




Kaže kako je riječ o najblažoj mogućoj sankciji, jasnoj poruci svima da se to u budućnosti neće tolerirati i da »treba raditi u korist socijaldemokrata, a socijaldemokrati u koristi građana Hrvatske«.


Po njegovim riječima, s obzirom da je Bernardić »dobio jednoglasnu potporu Predsjedništva i Glavnog odbora, nema opoziva predsjednika, nema izvanredne konvencije i u potpunosti je demantirano ono što se stalno nekorektno plasiralo u javnosti o tome da predsjednik ne uživa povjerenje«.Komadina je rekao kako je glasovanje bilo javno jer nitko nije niti predložio da ono bude tajno, no »duboko vjeruje da članovi SDP-a jednako misle kada glasaju javno i tajno«.

Na pitanje očekuje li da na konvenciji stranke, najavljenoj za prosinac ove godine, netko ipak pokrene pitanje povjerenja Bernardiću, Komadina je rekao kako onaj tko je odgovoran neće raditi destrukciju.


»Glavni odbor i Predsjedništvo su jasno poručili, imamo se čime baviti tematski, programski i statutarno, puno je posla pred SDP-om, trebamo se okrenuti poslu, a ne destrukciji«, ustvrdio je.


Komentirajući zamjerke na saborski Klub zastupnika stranke rekao je kako ogroman broj članova tog kluba korektno radi svoj posao. »Bilo je želje za većom koordinacijom između Predsjedništva i Kluba. Tu će Arsen Bauk i predsjednik stranke sigurno imati posla, no očekuje se i odgovornost članova Kluba«, zaključio je Komadina.