Što nakon Pantovčaka

Kolinda ostaje u Hrvatskoj: ‘Štitit ću slabije, boriti se za prava žena, djece i životinja’

Portal Novilist.hr

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje u Hrvatskoj, i radit ću za Hrvatsku, rekla je Kolinda Grabar Kitarović



Kolinda Grabar-Kitarović ostaje predsjednica Republike do predaju dužnosti Zoranu Milanoviću 18. vejlače. Odradit će preostala vanjskopolitička putovanja, a jedno od njih je i putovanje u Izrael.


Prije toga, ovog tjedna primit će delegaciju stranih novinara, koji dolaze u Hrvatsku u povodu našeg predsjedanja Vijećem EU, a onda će na sedmodnevni odmor. Pretpostavlja se da će odmor provesti na Brijunima, ali to nije do kraja potvrđeno, pišu 24 sata.


– Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje u Hrvatskoj, i radit ću za Hrvatsku, rekla je za 24sata Kolinda Grabar Kitarović.




Njeni sugovornici otkrivaju kako je nakon rezultata drugog kruga u nedjelju odahnula. Spominju ubitačan tempo koji je držala posljednjih pet godina, “kakav nije još viđen u Hrvatskoj. A odahnula je, kažu, i njena obitelj.


– Obitelj joj je sigurno osjetila olakšanje, sad napokon mogu normalno živjeti, bez osiguranja i svega ostalog, rekao je sugovornik blizak Kolindi Grabar Kitarović.


No ona sasvim sigurno neće mirovati. Odmorit će se nakon što preda dužnost najviše mjesec dana, a onda će razmisliti što dalje. Ipak, za 24sata otkrila je što je zanima i što bi voljela raditi.


– Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promicanjem zaštite od nasilja nad ženama i djecom, ali i zaštitom životinja, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, koja je definitivno potvrdila da kujica Kika koju je udomila tijekom predsjedničkog mandata ide s njom kući.


– Na kraju će se oprostiti s ljudima s kojima je radila, počastiti ih i zahvaliti im. Jer bili su dobar tim tijekom proteklih pet godina, rekao je sugovornik 24 sata.


No, hoće li se Kolinda Grabar-Kitarović nakon toga politički angažirati? Na to pitanje od nje ne stiže odgovor, ali zato dobar dio članova HDZ-a s kojima su razgovarali novinari 24 sata zadnja dva dana govori upraov o njoj kao novoj predsjednici stranke.


O tome se još počelo govoriti prije više od godinu dana, kad su HDZ-ovci prvi put krenuli s pričama o njoj kao mogućoj predsjednici HDZ-a. Nakon poraza od Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima te su se priče ponovno zavrtjele. I to možda i više nego prije.


– Ona bi bila dobra predsjednica HDZ-a. Znala bi kako ujediniti centar i desnicu, bila bi senzibilizirana za sve članove i bila bi među članovima HDZ-a. Definitivno bi bila predsjednica HDZ-a iz naroda, ne bi bila distancirana, govori sugovornik blizak ekipi koja podržava Kolindu Grabar Kitarović.


Prije nekoliko dana do 24 sata je stigla informacija kako se predsjednica na odlasku našla na večeri s Milijanom Brkićem i Ivanom Penavom te da se tu stvorila ideja da se kandidira na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.