Prijatelji, često mislim na vas...

Kolinda Grabar Kitarović se izjasnila o Zdravku Mamiću: Svako je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Da sam na njegovom mjestu…

P. N.

snimio Goran Stanzl / PIXELL

snimio Goran Stanzl / PIXELL

Predsjednica se s Mamićem navodno nije čula preko dvije godine, a o aktualnim problemima kontroverznog menadžera "šefica države" kaže ovako: "Nepravomoćne presude ne komentiram niti osobne odluke bilo kojeg pojedinca. Nisam u kontaktu s njime preko dvije godine".



Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za RTL televiziju komentirala je, između ostalog, slučaj Zdravka Mamića. Podsjetimo, Zdravka Mamića i Kolindu Grabar Kitarović veže prijateljstvo. Kontroverzni šef Dinama svojevremeno je organizirao i rođendansku zabavu za predsjednicu.


Kolindi Grabar Kitarović to danas po svemu sudeći nije lijepa uspomena, prije svega zbog problema sa hrvatskim zakonima, od kojih je Mamić pobjegao u Hercegovinu.


Predsjednica se s Mamićem navodno nije čula preko dvije godine, a o aktualnim problemima kontroverznog menadžera “šefica države” kaže ovako: “Nepravomoćne presude ne komentiram niti osobne odluke bilo kojeg pojedinca. Nisam u kontaktu s njime preko dvije godine”.




Također, predsjednica je istaknula da bi u Mamićevom slučaju ona osobno “postupila u skladu sa zakonima i propisima ukoliko se osjeća odgovornom u bilo čemu”.


– Prije svega bih svoju odgovornost dokazala pred hrvatskim pravosuđem. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, znači pravomoćna presuda, ali područje u kojem to treba raditi je područje pravosuđa koje mora biti neovisno, Istaknula je Kolinda Grabar Kitarović.