100.000 potpisa manje

Kolinda Grabar-Kitarović predala potpise, komentirala samo izjavu o Bandiću i kolačima

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom, hvala lijepa, komentirala je svoju izjavu o Bandiću i kolačima



Aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Državnom izbornom povjerenstvu predala 231.652 prikupljena potpisa za svoju kandidaturu. Na pitanja novinara nije odgovarala pa tako nije bilo moguće dobiti ni njen komentar na činjenicu da je sada prikupila oko 100.000 potpisa manje za svoju kandidaturu nego prije pet godina.


No, aktualna predsjednica ipak je odgovorila na jedno pitanje. Novinare je znaimalo je li se samo šalila kad je izrekla onu čuvenu izjavu da bi Milanu Bandiću nosila kolače u zatvor, ako zagrebačkog gradonačelnika i Uskokova optuženika osude.


– Ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom, hvala lijepa, komentirala je.




Prije toga izrekla je zadovoljstvo prikupljenim potpisima.


– Skupili smo 231.652 potpisa i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dali potpise, bilo članovima, simpatizerima HDZ-a ili građanima Republike Hrvatske. Zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale i zahvaljujem svim volonterima koji su marljivo skupljali potpise, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u DIP pristigla praćena cijelim vrhom HDZ-a.


Ni ostali HDZ-ovci predvođeni premijerom Andrejom Plenkovićem nisu bili raspoloženi za izjave.


Nakon što danas u ponoć istekne rok za predaju predsjedničkih kandidatura, DIP ima 48 sati, odnosno do četvrtka u ponoć, da ih provjeri i objavi listu kandidata za predsjednika, čime će i službeno krenuti predsjednička kampanja. DIP ne mora čekati taj krajnji rok, listu može objaviti i prije.