Predsjednica se odazvala pozivu

Kolinda Grabar-Kitarović ipak dolazi na TV sučeljavanje u utorak: Evo kako su je novinari HRT-a nagovorili

P. N.

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

'Stožerima smo rekli da ćemo, ako se netko ne odazove, ostaviti prazno mjesto', rekla je žena koja je uspjela organizirati jedino sučeljavanje uoči prvog kruga  



Jutarnjem listu je iz stožera aktualne predsjednice i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović u ponedjeljak potvrđeno da će se ona odazvati pozivu s HRT-a, koji u utorak u 21:05 na svojem prvom programu organizira predizborno sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata.


Novinari Juatrnjeg lista razgovarali su s rukovoditeljicom Odjela Informativnog medijskog servisa (IMS) HTV-a Katarinom Periša-Čakarun.


Ona je otkrila neke pojedinosti o pripremama za veliku televizijsku debatu, koja će po svemu sudeći biti jedina uoči prvog izbornog kruga.




– Odlučila sam u sučeljavanje pozvati svih 11 kandidata jer smo kao javna televizija dužni dati prostor svim kandidatima da predstave svoje programe i sučele svoje stavove. Svi izborni stožeri su dobili obavijest da organiziramo sučeljavanje u prvom krigu 17. prosinca, a dvoje kandidata koji odu u drugi krug da odmah pozivamo na sučeljavanje 2. siječnja, kaže Periša-Čakarun.


– Isto tako, svi izborni stožeri predsjedničkih kandidata su obaviješteni da će u studiju biti postavljeno 11 pozicija i ukoliko se netko ne odazove sučeljavanju da ćemo ostaviti prazno mjesto i konstatirati u emisiji da je kandidat odbio sučeljavanje, otkrila nam je Periša-Čakarun.


Kako je rekla za Jutarnji, do prošlog petka svoj dolazak je potvrdilo osam kandidata, a danas tijekom dana stigla je potvrda i preostalih troje kandidata.


– Dakle, HTV ima potvrdu da na sučeljavanje dolazi svih 11 kandidata, napominje prva žena HTV-ovog IMS-a pozivajući sve da prate sučeljavanje koje počinje u utorak u 21:05, a čije je predviđeno trajanje dva i pol sata.


– Iznimno sam ponosna da organiziramo prvo i jedino sučeljavanje predsjedničkih kandidata u prvom krugu ovih izbora i očekujem veliku gledanost, zaključno je izjavila Katarina Periša-Čakarun.


Podsjetimo, privatne televizije su pokušale organizirati sučeljavanja u kojima bi sudjelovali samo anketno najpopularniji kandidati, no stožeri Zorana Milanovića i Miroslava Škore uvjetovali su svoj dolazak samo ako se u studiju pojavi i aktualna predsjednica Grabar-Kitarović. Iz njezinog su stožera pozive odbili pravdajući to njezinim obvezama u kampanji.