Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
17. listopada 2019.
'Pokažite da želite promjenu'

Kolakušić poziva građane da izađu na europske izbore: 'HDZ koristi putujući cirkus strančica za ubijanje promjena'

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. svibanj 2019. u 13:13 2019-05-14T13:13:00+02:00

»Ako želimo promjene, jedini je način da do njih dođemo je da izađemo na izbore i spriječimo da se glasovi 10 posto birača pretvore u 50 posto mandata. Neizlaskom na izbore dopuštamo da interesna manjina upravlja Hrvatskom i uništava našu sadašnjost i budućnost«, naglasio je Kolakušić

ZAGREB Sudac Mislav Kolakušić, nositelj kandidacijske liste grupe birača na izborima za Europski parlament, uputio je u utorak poruku građanima o važnosti njihova sudjelovanja na predstojećim izborima jer je to, istaknuo je, jedini način da pokažu da žele promjene u Hrvatskoj.

»Ako želimo promjene, jedini je način da do njih dođemo je da izađemo na izbore i spriječimo da se glasovi 10 posto birača pretvore u 50 posto mandata. Neizlaskom na izbore dopuštamo da interesna manjina upravlja Hrvatskom i uništava našu sadašnjost i budućnost«, naglasio je Kolakušić.

Ističe kako su izbori najvažniji test na kojima građani pokazuju žele li promjene i tko bi te promjene trebao predvoditi.

Kolakušić također smatra da oni koji ne dobiju mandat na ovim izborima moraju zauvijek otići iz politike »ako imaju imalo morala i odgovornosti«. »Oni koji nemaju povjerenje građana, svojim kandidaturama služe isključivo HDZ-u koji putujući cirkus političkih strančica koristi za ubijanje bilo kakve mogućnosti promjena«, rekao je.

Ne dobije li od građana povjerenje potrebno za, kako kaže, provedbu najvažnijih reformi u modernoj Hrvatskoj, Kolakušić tvrdi da se neće kandidirati na druge političke funkcije, »jer kakve bih promjene mogao provesti u Hrvatskoj ako ne uživam podršku ni 80.000 građana«.

»Izbori 26. svibnja su test naše želje za promjenama i referendum na kojemu možemo započeti transformaciju Hrvatske«, zaključio je u poruci građanima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.