Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
'Ne želi biti javna osoba'

Kći Kolinde Grabar Kitarović primljena na Harvard. Stipendija joj je veća od godišnje majčine plaće

Foto Marko Prpić / PIXSELL
Foto Marko Prpić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 20. svibanj 2019. u 12:05 2019-05-20T12:05:00+02:00

Ona ne želi biti javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice, rekli su za Jutarnji list izvori bliski obitelji predsjednice

Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, javlja Jutarnji list.

Osamnaestogodišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice. Na Harvard je, piše Jutarnji, primljena i Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Predsjedničina kći je vrhunska sportašica i državna prvakinja u umjetničkom klizanju, a bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

- Ona ne želi biti javna osoba, ne želi da se o njoj piše kao o kćeri predsjednice, rekli su za Jutarnji list izvori bliski obitelji predsjednice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.