Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Odlazak na studij

Katarina Kitarović putuje na Harvard, predsjednica joj poručila: 'Leti visoko, Sokolice moja'

Foto Marko Prpić / PIXSELL
Foto Marko Prpić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 21. kolovoz 2019. u 17:54 2019-08-21T17:54:41+02:00

Katarina Kitarović odlazi u SAD na studij, na Harvard, a njena majka, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović oprostila se od kćeri dirljivim statusom. 

- Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni Mama i Tata, napisala je predsjednica ispod slike male Katarine.

Naime, kako je napisala predsjednica, 7-godišnja je Katarina u travnju 2008. godine, u razgovoru u Bijeloj kući u Washingtonu dječje primjetila: "Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!".

Podsjetimo, osamnaestogodišnja učenica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, primljena je na čak četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University.

No, odabrala je Harvard gdje će imati stipendiju veću od godišnje plaće svoje majke, hrvatske predsjednice.

Predsjedničina kći je vrhunska sportašica i državna prvakinja u umjetničkom klizanju, a bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.