Karlovački sud traži saslušanje Thompsona zbog »Za dom spremni« na koncertu u Slunju

Hina

Marko Perković Thompson, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Marko Perković Thompson, Foto: D. KOVAČEVIĆ

Prekršaj za koji se tereti Thopmson predviđa novčanu kaznu od 50 do 300 nekadašnjih njemačkih maraka, preračunato u eure, ili zatvorsku kaznu u trajanju do mjesec dana



Karlovački Prekršajni sud poslao je u utorak Prekršajnom sudu u Splitu požurnicu za saslušanjem pjevača Marka Perkovića Thompsona u postupku koji se pred njihovom Stalnom službom u Slunju vodi po optužnom prijedlogu policije zbog pjevačeva spornog ustaškog pokliča »Za dom spremni« na slunjskom koncertu tijekom proslave obljetnice »Oluje«.


Glasnogovornica karlovačkog Prekršajnog suda Blaženka Lugar Vladić izjavila je Hini kako je požurnica poslana jer se postupak nije odmaknuo dalje od kaznene prijave iz rujna, kada je policija prijavila Thompsona zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno djela kojim se »izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir«.


»Naša Stalna služba u Slunju nije do sada zaprimila povrat pravne pomoći saslušanja prekršitelja na Prekršajnom sudu u Splitu, pa pošto u nekom razumnom roku nije spis vraćen, morali smo napisati požurnicu jer nam je u interesu da se predmet što prije riješi«, rekla je Lugar Vladić i podsjetila da je na tom sudu predmet još od 7. rujna.




Naime, prekršajni postupak protiv Marka Perkovića Thompsona zbog ustaškog pokliča »Za dom spremni« na slunjskoj proslavi 5. kolovoza vodi se u Stalnoj službi karlovačkog Prekršajnog suda u Slunju, no pjevač dosad nije saslušan na nadležnom sudu niti je zakazano ročište.


Prekršaj za koji se tereti Thopmson predviđa novčanu kaznu od 50 do 300 nekadašnjih njemačkih maraka, preračunato u eure, ili zatvorsku kaznu u trajanju do mjesec dana.