Molitve za duše

Kardinal Bozanić: Blagdan Svih svetih i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti

Hina

Mirogoj / Snimio Marin Tironi/PIXSELL

Mirogoj / Snimio Marin Tironi/PIXSELL

Kardinal Bozanić na blagdan Svih svetih služio je euharistiju u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a propovijedi pozvao je vjernike da na temelju Apostolskoga vjerovanja i njegovih načela svojim molitvama pomognu dušama u čistilištu



ZAGREB Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u petak na blagdan Svih svetih, da taj blagdan i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti, a u molitvi je pozvao neka vjernike na tom putu prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije i bl. Alojzija Stepinca, svjedoka čiste savjesti kao i svih svetaca.


Kardinal Bozanić na blagdan Svih svetih služio je euharistiju u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a propovijedi pozvao je vjernike da na temelju Apostolskoga vjerovanja i njegovih načela svojim molitvama pomognu dušama u čistilištu.


Kardinal Josip Bozanić / Snimio Nenad REBERŠAK


Kardinal Josip Bozanić / Snimio Nenad REBERŠAK





Nemojmo zanemariti molitve za duše u čistilištu, naglasio je zagrebački nadbiskup, dodavši kako vjernici trebaju moliti posebno za one s kojima su bili bliski u zemaljskom životu.


»Neka ispovijest vjere i vaše molitve trajno prate iskreno predanje Bogu«, rekao je kardinal Bozanić.


Blagdan Svih svetih je dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života a nisu kanonizirani.


Crkvena liturgija ističe da u središtu svetkovine Svih svetih nije smrt, nego život. Bog poziva sve ljude svih naroda i svih vremena u vječno zajedništvo svoje ljubavi. Isus Krist je otkupitelj svih ljudi i Bog sve ljude poziva da budu sveti.


Svi sveti, Mirogoj / Foto Marin Tironi/PIXSELL


Svi sveti, Mirogoj / Foto Marin Tironi/PIXSELL