Nova kontroverzna izjava

Karamarkov potpredsjednik Jelić: ‘SDP bi kao sljednik SKH trebao odgovarati za ubojstva ljudi’

Portal Novilist.hr

Foto R: Fajt / Cropix

Foto R: Fajt / Cropix

"SKH je, između ostalog, odgovoran i za upravljanje OZNA-om, UDBA-om i KOS-om", kaže Jelić



Karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić na jučerašnjoj je sjednici Gradskog vijeća Karlovca teško optužio SDP, rekavši da bi ta stranka “kao sljednik Saveza komunista Hrvatske morala odgovarati za ubojstva ljudi”.


Ovoj tvrdnji prethodio je istup lokalnog SDP-ovog vijećnika Nikole Badovinca koji je u jednom trenutku naveo da su Hrvatsku pokrali “veliki domoljubi” poput Sanadera i Čobankovića. Na to je Jelić istaknuo kako “u Hrvatskoj još nije provedena ozbiljna rasprava o tome tko nas je pokrao”, priznajući kako je “i u HDZ-u bilo nekoliko manekena komunističkog razmišljanja”. Uzvratio mu je drugi SDP-ov vijećnik, Miroslav Delić, za kojeg je ta Jelićeva rečenica dokaz da je HDZ zapravo pravni sljednik SKH.


Karamarkov potpredsjednik na to je zatražio ispriku.




“SKH je, između ostalog, odgovoran i za upravljanje OZNA-om, UDBA-om i KOS-om, pa onaj tko je sljednik mora odgovarati i za ubojstva ljudi. A ta je sljednica SDP, ne HDZ, zaključio je Jelić.


Damir Jelić se od postavljanja na mjesto potpredsjednika HDZ-a već istaknuo s nekoliko kontroverznih izjava. Svojevremeno je Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji usporedio s Bleiburgom i Jasenovcem, potom je izjavio kako “nema većeg zla nego kad muškarac abortira”, a posljednja upamćena izjava došla je u jeku kampanje za predsjedničke izbore, kad je javno rekao da “kandidature Kolinde Grabar Kitarović ne bi bilo bez dopuštenja SAD-a”.