Primitivizam i govor mržnje

Kajtazi tvrdi da ga je HDZ-ov Stevo Culej grubo izvrijeđao na nacionalnoj osnovi, on tvrdi”: “Nisam ja”

P. N.

Među njegovim dosadašnjim ispadima podsjećamo na onaj otprije par mjeseci kad je učiteljicama i aktivisticama inicijative "Hrvatska može bolje" koje su ispred Sabora dijelile svjedodžbe s ocjenom nedovoljan poručio da si "s time obrišu onu stvar"



HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej, koji se dosad više istaknuo primitivnim ispadima, izvrijeđao je jutros na nacionalnoj osnovi Veljka Kajtazija, kandidata nacionalnih manjina na izborima za Hrvatski sabor. Medijima su to dojavili iz Ureda Veljka Kajtazija, poslavši i screenshot spornog upisa.


Govor mržnje objavljen je na službenom Kajtazijevom Facebook profilu, gdje je Kajtazi objavio promidžbenu fotografiju uz slogan “Pravi čovjek za nas”.


Ispod fotografije ostavljen mu je komentar s Culejevog Facebook profila.




‘Postovani Romi ne vjerujte bivsem oficiru JNA laze ko srpski cigan i nije dio vas Hrvatskih Roma u Hrvatskom saboru iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja hrvata sto nije vas program suzivota’, napisano je doslovno na Kajtazijevom profilu.


Culej je kasnije za N1 televiziju demantirao da je on napisao sporni tekst, kao i da to nije njegov Facebook profil.


– Nisam nazvao Veljka Kajtazija srpskim ciganom, a oficir JNA je bio, prenosi N1.


Stevo Culej bio je HDZ-ov zastupnik u aktualnom sazivu Sabora, a na ovim izborima nastupa kao 14. na listi u petoj izbornoj jedinici. Među njegovim dosadašnjim ispadima podsjećamo na onaj otprije par mjeseci kad je učiteljicama i aktivisticama inicijative “Hrvatska može bolje” koje su ispred Sabora dijelile svjedodžbe s ocjenom nedovoljan poručio da si “s time obrišu onu stvar”.