Uvrede preko interneta

Kajtazi pisao Plenkoviću: ‘Ako želite da surađujemo, HDZ se mora ograditi od Culeja’

P. N.

Gospodin Culej je pored mojih osobnih osjećaja svojom izjavom povrijedio i naše mnoge sugrađane pripadnike romske nacionalne manjine koji me od jučer neprestano zovu, napisao je Kajtazi



Zastupnik nacionalnih anjina Veljko Kajtazi danas se otvorenim pismom obratio šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću, zatraživši ga da se jasno ogradi od jučerašnjeg sramotnog ispada Steve Culeja (HDZ). Culej je, podsjetimo, jučer preko Facebooka grubo izvrjeđao Kajtazija, nazivajući ga uz ostalo i “lažljivim srpskim ciganom”.


– Prošlo je više od dvadeset i četiri sata otkad mi je Vaš stranački kolega i kandidat Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim izborima, gospodin Stevo Culej uputio poruku uvredljivog sadržaja na mojoj službenoj Facebook stranici o čemu su pisali svi mediji. Sadržaj poruke koju je napisao je po mišljenju Etičkog povjerenstva Republike Hrvatske „širenje rasne i nacionalne mržnje“ te sadrži „zlonamjerne optužbe sa svrhom izazivanja sumnje u kandidatovu (op.a. moju) lojalnost zajednici” čime je Vaš stranački kolega teško povrijedio Izborni etički kodeks.


U svrhu stvaranja uvjeta za našu nesmetanu buduću suradnju te radi samog ugleda Vaše stranke očekujem da se Vi osobno, ali i vodstvo stranke, ogradi i jasno osudi ovakvo ponašanje gospodina Culeja. Gospodin Culej je pored mojih osobnih osjećaja svojom izjavom povrijedio i naše mnoge sugrađane pripadnike romske nacionalne manjine koji me od jučer neprestano zovu, ali i ostale građane za koje je ovakvo ponašanje neprihvatljivo, napisao je Plenkoviću Kajtazi.