Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Poruka Darka Horvata

Kad Vlada osigura novac za Uljanik, ministar je jasan: plaće će dobiti radnici, ne i menadžeri

Foto Denis Lovrović
Foto Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2018. u 16:35 2018-08-27T16:35:09+02:00

Sasvim je sigurno da menadžerima, uz takva primanja, ova jedna plaća neće predstavljati problem

RIJEKA Kad Vlada osigura novac za srpanjsku plaću u riječkom 3. maju i puljskom Uljaniku, bušte će dobiti samo radnici, ne i nesposobni menadžment koji je najveću hrvatsku brodograđevnu grupaciju doveo na koljena. 

Prema informacijama koje smo dobili od predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladena Novosela, ministar gospodarstva Darko Horvat na sastanku u Banskim dvorima jasno je poručio da će, ako se realizira ova najavljena nova financijska pomoć države, plaće biti isplaćene samo radnicima, ne i menadžmentu Uljanik grupe.

No, menadžeri Uljanika, prema pisanju domaćih medija, primali su osnovne plaće od 40.000 kuna neto, a postoje spekulacije da su ti iznosi sa dodacima prelazili i 100.000 kuna u bruto iznosu, uz isplate godišnjih bonusa.

Sasvim je sigurno da menadžerima, uz takva primanja, ova jedna plaća neće predstavljati problem.

Bez obzira na umirujuću poruku i obećanu pomoć koju su danas predstavnici radnika dobili u Banskim dvorima, štrajk se neće prekinuti. Treba sačekati kraj ovog tjedna kako bi se vidjelo hoće li se obistiniti ova Vladina obećanja.

Za srijedu je sazvana izvanredna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije, upravo na temu aktualne situacije na riječkim navozima.

z2708d04

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.