Nevrijeme

KVARNER U CRVENOM Zbog olujnih udara bure proglašen najviši stupanj meteoalarma

P. N.

Oborine će, prema DHMZ-u, ipak prestati u poslijepodnevnim satima, kad će uslijediti razvedravanje sa sjeverozapada. No osjetno će zahladiti, a temperatura zraka u većini krajeva bit će u postupnom padu



Kvarner je jutros pogodilo nevrijeme praćeno jakim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom. Za cijeli sjeverni Jadran oglašen je crveni meteoalarm, uz upozorenje na jaku i mjestimice olujnu buru čiji će udari dosezati brzinu i 130 kilometara na sat.


– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, upozorava stranica Meteoalarm, koja navodi i da će podno Velebita bura povremeno imati orkanske udare.


Na riječkom području upozorava se na izraženije pljuskove i grmljavinu. 




Oborine će, prema DHMZ-u, ipak prestati u poslijepodnevnim satima, kad će uslijediti razvedravanje sa sjeverozapada. No osjetno će zahladiti, a temperatura zraka u većini krajeva bit će u postupnom padu. U unutrašnjosti uglavnom od 12 do 17, na sjevernom Jadranu od 17 do 22 te u Dalmaciji između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.