Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 3
Sutra: 8° 8° 3
19. siječnja 2020.
Najava ministra Pavića

KRONIČNO NEDOSTAJU GRAĐEVINCI Evo koliko će Hrvatska ove godine uvesti stranih radnika

KRONIČNO NEDOSTAJU GRAĐEVINCI Evo koliko će Hrvatska ove godine uvesti stranih radnika
KRONIČNO NEDOSTAJU GRAĐEVINCI Evo koliko će Hrvatska ove godine uvesti stranih radnika
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2017. u 20:38 2017-07-22T20:38:22+02:00

Povećanje kvote potrebno je, kazao je, kako bi građevinski sektor mogao realizirati preuzete obveze, odnosno investicije koje kreću na jesen, a s obzirom na to da u tom sektoru nema dovoljno domaće radne snage

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u subotu je najavio da će Hrvatska za dvije tisuće dozvola povećati kvotu za uvoz radne snage u području graditeljstva, gdje postoji deficit domaćih radnika, a sve da bi, kako je rekao, građevinski sektor mogao realizirati preuzete investicije.

»Imali smo prošli tjedan sastanak sa sindikatima i poslodavcima i evo najave - u proceduru je upućen prijedlog da se, samo za građevinski sektor, kvota poveća za dvije tisuće radnih mjesta«, rekao je ministar u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Povećanje kvote potrebno je, kazao je, kako bi građevinski sektor mogao realizirati preuzete obveze, odnosno investicije koje kreću na jesen, a s obzirom na to da u tom sektoru nema dovoljno domaće radne snage.

Druge će se sektore, dodaje, svaki zasebno analizirati, a prvenstveno će se gledati na to da se aktivira domaće radnike, među inim i kroz programe prekvalifikacije, a u tom kontekstu ističe program »Od mjere do karijere«.

Ukupna godišnja kvota dozvola za zapošljavanje stranaca u Hrvatskoj za ovu godinu iznosi 7.026 dozvola, a od toga je za graditeljstvo njih 2.080.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.