Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. rujna 2019.
Političke iskre

KOMADINA ODGOVORIO PLENKOVIĆU O LNG-u Europejac Plenković bi trebao poštivati lokalnu zajednicu

snimio Marko Gracin
snimio Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2018. u 14:09 2018-01-31T14:09:56+01:00

 Nadam se da i partnerstvo sa lokalnom i regionalnom samoupravom isto spada u strateške interese Republike Hrvatske, jer to je jedno od glavnih načela funkcioniranja EU, podržavanje i poštivanje lokalne zajednice, poručio je Komadina Plenkoviću.

RIJEKA – Veliki Europejac poput Andreja Plenkovića prvi bi trebao poštivati europska pravila, poručio je predsjedniku Vlade primorsko-goranski župan Zlatko Komadina odgovarajući na konferenciji za novinare u Rijeci na najave da Vlada ne misli odustati od gradnje plutajućeg LNG terminala na Kvarneru.

– Nadam se da i partnerstvo sa lokalnom i regionalnom samoupravom isto spada u strateške interese Republike Hrvatske, jer to je jedno od glavnih načela funkcioniranja EU, podržavanje i poštivanje lokalne zajednice, poručio je Komadina Plenkoviću.

Rekao je da nema nikakvu najavu dolaska premijera u PGŽ, osim medijsku, ali je rekao da, ako smo svi zajedno Europejci, a pogotovo je to Plenković, tada se treba i držati europskih pravila.

– Nemamo službenu najavu dolaska premijera, ali imamo najavu da će se se u naš prostor na Kvarneru dovesti LNG terminal. Barem smo mi ovdje uvijek uvažavali strateške interese Hrvatske, Kvarner je bio domaćin raznim investicijama, pa zato danas i pušemo na hladno, ali osim riječi trebaju nam i djela i dokazi: neka se razgradi Dina, neka TE Urinj prijeđe na plin, neka se vodi računa o našem turizmu, pa ćemo se lakše dogovarati, rekao je Komadina.

Po njemu, prostor Kvarnera je previše kvalitetan i previše skup da bi samo zbog nečijeg profita bio uništen. »Nas koji ovdje živimo manje zanima profit investitora, a više naša sigurnost. Ne može interes nečijeg privatnog profita biti ispred sigurnosti naših građana«, poručio je Vladi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.