Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Predsjedništvo SDP-a

KOMADINA "IZAŠAO IZ ORMARA" Bernardić je izignorirao Predsjedništvo i nanosi stranci štetu

Foto NL
Foto NL
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2018. u 23:05 2018-12-04T23:05:00+01:00

Zlatko Komadina rekao je Davoru Bernardiću da bi on na njegovu mjestu zatražio da Predsjedništvo glasa o povjerenju zbog pada rejtinga i svih ostalih razloga, no Bernardić je u potpunosti izignorirao taj zahtjev

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je na sjednici Predsjedništva večeras šefu stranke Davoru Bernardiću da bi on na njegovu mjestu zatražio da Predsjedništvo glasa o povjerenju zbog pada rejtinga i svih ostalih razloga, no Bernardić je u potpunosti izignorirao taj zahtjev. Time je, smatraju Bernardićevi oponenti, a to su isti oni koji su mu i pomogli da dođe na čelo stranke, šef stranke zapravo poslao jasnu poruku o tome što misli o svojim kolegama u Predsjedništvu, odnosno da uopće ne drži do najvišeg tijela stranke.

- Točno je, Komadina je to rekao, ali Bero se potpuno oglušio, rekao nam je nakon sjednice jedan član Predsjedništva.

Predsjedništvo ruši Bernardića?

Zato bi se, kako stvari stoje, narednih dana mogla dogoditi situacija da će pola članova Predsjedništva zatražiti sazivanje nove sjednice temeljem svojih potpisa, što po statutu mogu, te bi na toj sjednici šef stranke napokon mogao biti smijenjen. Arsen Bauk je objasnio kako je to statutarna mogućnost, a Bernardiću je poručeno da je on osobno nesazivanjem Predsjedništva zadnjih tjedana SDP-u nanio više štete nego svi ostali koji su kritizirali u javnosti njega.

Nakon ove sjednice, Bernardić je dakle opet preživio, ali je protiv sebe dobio snažne protivnike - i Zlatka Komadinu, i Rajka Ostojića, i Ivu Jelušića, a čak se i Davorko Vidović složio sa stavom da inicijativa "neretvanske grupe" sa zadnjeg Glavnog odbora nije nanijela štetu stranci.

Svi su se oni u dugotrajnoj raspravi pozivali na nezadovoljstvo na terenu, gdje su lokalni načelnici toliko već opterećeni negativnim pritiskom članstva i javnosti da prijete da će se ubuduće kandidirati kao nezavisni kandidati, a ne više kao kandidati s markicom SDP-a ako Bernardić ostane na čelu stranke. To je Ostojić naveo na primjeru »neretvanaca«, a Komadina na primjeru načelnika iz PGŽ, te Jelušić u Zagrebu.

Teren za novi napad

I Romana Jerković kazala je kako svi trebaju na izbore, da više nema drugih opcija, ali na sjednici se, unatoč unakrsnom napadu na Bernardića – nije glasalo o opozivu. Očekuje se naime da Bernardić sam odstupi, jer to sada od njega traže oni koji su ga i »izmislili«.

- Nije bilo formuliranog zaključka o kojem bi se glasalo, ni unisonosti da se glasa, a i tri člana nisu na kraju sjednice bila prisutna, rekao nam je jedino nakon sjednice Zlatko Komadina.

No, jasno je da između redaka poručuje da je taj zaključak na stol trebao staviti upravo sam Bernardić. Čini se da se ovime stvorio teren za novi napad na narednom Glavnom odboru. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.