Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Užarile se linije

KAOS Policija zbog bure primila brojne dojave: Letjeli crijepovi, polomljena stabla, bilo i ozlijeđenih

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2019. u 22:49 2019-02-23T22:49:00+01:00

Zbog jake bure koja od petka navečer puše u Dalmaciji, policija je primila brojne prijave građana o padu granja i drveća, padu ili nakrivljenju stupova za struju i oštećenju krovišta, a od pada kupa opeka i granja ozlijeđene su tri osobe, dok ih je desetak zatražilo liječničku pomoć zbog pada uzrokovanog jakim vjetrom, izvijestilo je u subotu Ministarstvo unutarnjih poslova.

Na dubrovačko-neretvanskom području policija je dobila više dojava o padu drveća, šest poziva zbog oštećenja vozila, na desetke dojava zbog pada stupova električne energije ili telefona.
Primljeno je i više dojava o padu kupa crijepova s krovova u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika i olovnih ploča s Katedrale, a zbog pada kupa i granja ozlijeđene su dvije osobe. Prema dojavama koje je dobila policija, bura je lomila i reklamne panoe te plastične stupiće po cestama.

Na području Dubrovačko-neretvanske Policijske uprave prijavljeno je pet požara i svi su ugašeni. Gorjelo je između Lumbarde i Korčule na predjelu Donje blato te na predjelu Kune konavoske i mjesta Glušci kod Metkovića, a zabilježeni su i požari barake u Pločama i potkrovlja u dubrovačkoj gradskoj jezgri.
Na području PU splitsko-dalmatinske uočena su na nekoliko mjesta oštećenja krovišta koje prijete građanima. U Omišu su uočena oštećenja na tvornici odjeće, u Splitu na Domu mladih, na trgovačkom centru, te na zgradama u Mosećkoj ulici, kao i na zgradama porezne uprave HZMO-a. U Kaštel Lukšiću oštećenje je uočeno na zgradi porezne uprave, a u Kaštel Sućurac na DVD-u.

Primljene su također dojave o srušenim stablima, odvajanju ograda, oštećenju vozila na koja su pala stabla, padu dimnjaka, prevrtanju kontejnera, a dojavljeno je i da je jedna osoba zadobila ozljedu glave uslijed pada opeke s krova u mjestu Dugi rat dok je desetak građana zatražilo liječničku pomoć jer su prilikom pada na tlo uzrokovanog jakim vjetrom zadobili ozlijede.
U posljednja 24 sata Županijski centar 112 Split zaprimio je 1325 poziva, naveo je večeras MUP na svojim internetskim stranicama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.