HDZ-ova zastupnica prozvala ministra

Juričev Martinčev: Ekološka rasvjeta samo za Vrdoljaka i njegove

Hina



ZAGREB  HDZ-ova saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev prozvala je u petak ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i njegovo ministarstvo zbog načina na koji su podijeljena sredstva namjenjena ekološkoj, jeftinijoj javnoj rasvjeti.


Ministar Vrdoljak i njegovo ministarstvo smatraju da su to njihova sredstva i da samo njihovi mogu dobiti ekološku javnu rasvjetu, ustvrdila je zastupnica nakon stanke, te iznijela kronologiju dodjele sredstava.


Kaže da je 9. veljače raspisan javni poziv za poticanje energetske učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije namjenjen neprofitnim organizacijama u kojem su brojni gradovi, općine i organizacije vidjeli priliku da građanima omoguće ekološku, jeftiniju rasvjetu.




Mnogi su čelnici pribavili opsežnu traženu dokumentaciju i pojurili u Ministarstvo, oni koji su bili jako brzi i već 11. veljače predali prijave, vrlo brzo su dobili odgovor – fond je, po datumu zaprimanja, bio iskorišten s 9. veljače.


Devetog veljače raspisan natječaj, 9. veljače sredstva iskorištena, povjerenstvo nije razmatralo vašu prijavu zaprimjenu 11. veljače, prenijela je zastupnica.


Potom je, kaže, na Aktualnom satu, tražila odgovor tko su sretnici koji su dobili sredstva, kad su podnijeli prijave, kad su im odobrena sredstva. Dobila je pisani odgovor potpredsjednika Vlade Branka Grčića u kojemu stoji da je odobreno 28 prijava koja su stigle od 10. do 17. veljače.


Za neke od nas već 9. veljače nije bilo sredstava, a neke prijave koje su stigle do 17. veljače bile su, ne samo razmatrane, nego i odobrene, istaknula je zastupnica, prozivajući ministra Vrdoljaka.


»Za sve nas sredstva su bila iskorištena onoga dana kad je natječaj raspisan, a za njega i njegove sredstava je bilo. Samo njegovima je namijenjena ekološka javna rasvjeta, samo će njegovi dobiti pomoć i manje račune«, proučila je Juričev Martinčev.