Predsjednički kandidat

Juričan objavio ‘Sokolove’ koji će ga savjetovati: Računa i na Modrića, Mamića, Sanadera…

Hina

Foto: D. JELINEK

Foto: D. JELINEK

Glavni savjetnik tako će mu biti Milan Bandić, savjetnik za koordinaciju osobnih interesa i međunarodnu suradnju Ivo Sanader, savjetnik za zakup Ureda predsjednika i nošenje plišanih medvjedića Tomislav Madžar, a savjetnik za brzo i tiho pozadinsko rješavanje problema Slobodan Ljubičić – Kikaš



Predsjednički kandidat Dario Juričan koji u kampanju ide pod sloganom »Želim biti Milan Bandić« u nedjelju je na svome facebooku objavio popis svojih ‘sokolova’ koji će mu, kaže, bit savjetnici.


U želji da budem maksimalno transparentan prema biračima ove zemlje želim javno predstaviti ljude koje vidim kao svoje predsjedničke savjetnike u mom mandatu 2020.-2025. To su sve vrhunski stručnjaci u svom polju i biti će mi oslonac, moje oči i uši, moje duge ruke, za moj dubok džep, poručio je u postu pod nazivom ‘Moji sokolovi’.


Glavni savjetnik tako će mu biti Milan Bandić, savjetnik za koordinaciju osobnih interesa i međunarodnu suradnju Ivo Sanader, savjetnik za zakup Ureda predsjednika i nošenje plišanih medvjedića Tomislav Madžar, a savjetnik za brzo i tiho pozadinsko rješavanje problema Slobodan Ljubičić – Kikaš.




Zdravko Mamić savjetovat će ga o odnosu s medijima i viznom sustavu dok će mu savjetnik za javnu nabavu biti Ranko Predović.


Svog protukandidata u izbornoj utrci Miroslava Škoru vidi kao savjetnika za adventske kobasice i procjenu učinka HDZ-a na društvo, Denisa Mohenskog kao savjetnika za strateško planiranje,a Vinka Grubišića kao savjetnika za gradnju Potemkinovih sela.


Ivica Todorić bit će mu, navodi, savjetnik za odnose s Velikom Britanijom, Mate Brzica savjetnik za bankovne transakcije dok će mu Jelena Pavičić Vukičević biti »savjetnica za podguzoslovlje«.


Savjetnica za napredovanja od tajnice do voditeljice korporacije bit će, priželjkuje Juričan, Marija Caharija, dok će Luka Modrić postati savjetnikom za suočavanje s prošlošću.


Za specijalne terete savjetnik će biti Zdenko Antunović – Zdena, a za savjetovanje za nadgledanje savjetnika brinut će se Miro Laco.