Opovrgnuo napise

Juraj Hrženjak: Bandić nije zabranio unošenje torte u obliku petokrake, on je antifašist

Dražen Herljević

Juraj Hrženjak na proslavi stotog rođendana, Foto: D. JELINEK

Juraj Hrženjak na proslavi stotog rođendana, Foto: D. JELINEK

Članovi Lige antifašista su donijeli tortu očito radi sebe, a ne radi mene. Njihov postupak smatram diverzijom



RIJEKA Juraj Đuka Hrženjak, legendarni antifašistički borac, koji je u petak proslavio stoti rođendan, jučer je za naš list opovrgnuo informaciju da je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zabranio unošenje torte u obliku zvijezde petokrake na proslavu koja je u povodu njegova rođendana organizirana u Palači Dverce.


– Žao mi je i neugodno što se Bandića povezuje s nečim s čime on nema veze, a nemam ni ja. Protokolom proslave mog rođendana koju je organizirao Grad Zagreb bilo je predviđeno sve u detalje, od toga tko će biti prisutan do toga tko će pjevati.


Bandićev protokol mislio je i na tortu pa je kod Vinceka naručio dijetalnu tortu od mrkve, jer svi znaju da sam ja dijetalac, da imam kroničnu upalu gušterače i da moram paziti što jedem. To znaju i članovi Lige antifašista koji su donijeli tortu s tri sloja kreme, očito radi sebe, a ne radi mene. Njihov postupak smatram diverzijom s ciljem da se napakosti Bandiću i proglasi ga se protivnikom antifašizma, što nije istina.




Bandić je antifašist, štogod tko mislio o njemu. Da nema Bandića ne bi bilo ni Saveza antifaštičkih boraca, a odavno ne bi bilo ni Trga maršala Tita u Zagrebu, niti bi antifašistički spomenici u Zagrebu bili održavani – ističe Hrženjak.


Postupak Lige antifašista smatra zlonamjernim i žao mu je što ga prije svega toga nisu kontaktirali.


– Mogli su sami to organizirati u svojim prostorijama ili u prostorijama Saveza antifašističkih boraca. Kažu da su me htjeli iznenaditi, ali čime se mene nakon sto godina života više može iznenaditi – zaključio je Hrženjak. (D. H.)