Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. studenoga 2019.
Saborski zastupnik

Jovanović traži da Hrvatska liječnička komora raspravi Kujundžićeve izjave

Jovanović traži da Hrvatska liječnička komora raspravi Kujundžićeve izjave
Jovanović traži da Hrvatska liječnička komora raspravi Kujundžićeve izjave
Autor:
Objavljeno: 17. kolovoz 2018. u 11:17 2018-08-17T11:17:38+02:00

Jovanović je napisao kako je »u komentaru legitimnog zahtjeva za njegovom ostavkom koju traži 95 posto anketiranih i koju su zatražile i kolege iz Mosta-a bahati Kujundžić izjavio je da je značaj kolegice, dr. Strenje-Linić i kolege, dr. Petrova u hrvatskoj medicini , manji od njegova (Kujundžićeva) značaja u hrvatskoj poljoprivredi

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ocijenio je kako bi o izjavi ministra zdravstva Milana Kujundžića da je značaj Bože Petrova i Ines Strenje Linić u hrvatskoj medicini manji od njegovog značaja u hrvatskoj poljoprivredi trebao raspravljati i sud časti Hrvatske liječničke komore.

»Takva sramotna izjava dodatni je razlog da svi u Hrvatskom saboru zatražimo ostavku Kujundžića čija bahatost jest najveća, ali je politička sposobnost da unaprijedi hrvatsko zdravstvo daleko najmanja! Mislim da ovakve uvrede kolega liječnika treba razmotriti i sud časti Hrvatske liječničke komore«, napisao je Jovanović na facebooku.
Jovanović je napisao kako je »u komentaru legitimnog zahtjeva za njegovom ostavkom koju traži 95 posto anketiranih i koju su zatražile i kolege iz Mosta-a bahati Kujundžić izjavio je da je značaj kolegice, dr. Strenje-Linić i kolege, dr. Petrova u hrvatskoj medicini , manji od njegova (Kujundžićeva) značaja u hrvatskoj poljoprivredi.

Ministar Kujundžić izjavio je to u četvrtak na konferenciji za novinare na kojoj je izvijestio da je inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva pokazao da je sustav hitne medicinske pomoći u slučaju umrlog mladića u Zaprešiću funkcionirao te da je postupljeno prema hrvatskoj regulativi i standardima. Također je rekao da »ne vidi zašto bi dao ostavku«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.