Sustav (ne) funkcionira

Još jedna interesantna i atraktivna situacija: Pogledajte kako su ljudi požar suzbijali – granama

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

Ovaj i brojni slični foto i video materijali po svemu sudeći još dugo će biti podloga za kritiziranje Plenkovićevog verbalnog gafa.



Izjava premijera Andreja Plenkovića, koji je prije par dana ustvrdio da protupožarni sistem u Hrvatskoj jako dobro funkcionira, odnosno da su požari koji su pohatrali splitsku okolicu “atraktivni” te kao takvi predstavljaju “interesantnu situaciju”, ne prestaje “zabavljati” korisnike interneta u Hrvatskoj.


U tom smislu, jedan od komentiranijih sadržaja video je snimka mještana naselja Kamena, koje se nalazi u blizini Žrnovnice, snimljenih kako granama pokušavaju zaustaviti nadiranje vatre prema svojim domovima.


– Kad smo vidjeli da požar od Žrnovnice napreduje velikom brzinom, naši oci karmelićani oglasili su crkvena zvona i pozvali ljude na molitvu. U crkvi sv. Mihovila izložili su Presveti Oltarski Sakramenat i na koljenima molili da se Gospodin smiluje i poštedi ljude i imovinu. Mještani su uz pomoć mladih krenuli u polje i zaustavili požar 300 metar do kuća. Hvala svima na pomoći, stoji u opisu videa koji govori na koje se sve načine zaustavljalo nadiranje vatrene stihije u požaru kraj Žrnovnice.




Ovaj i brojni slični foto i video materijali po svemu sudeći još dugo će biti podloga za kritiziranje Plenkovićevog verbalnog gafa.


Nisu samo anonimni korisnici interneta premijera uzeli na zub. Njegova izjava zapela je za uho svima pa je i inače duhoviti administrator twitter profila Gorske službe spašavanja na spomenutoj društvenoj mreži objavio fotografiju opožarenog područja, na kojem vidimo izgorjela stabla, uz komentar: jedna interesantna i atraktivna situacija.


Istu takvu, “interesantnu i atraktivnu situaciju, množete pogledati u ovom video snimku.


foto: screenshot


foto: screenshot