Vremenska prognoza

Jesen nam stiže samo kalendarski: ‘Bit će toplo kao malo kad u ovom dijelu rujna’

P. N.

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



Danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla, a danju ponegdje umjerena naoblaka. Vjetar slab, a na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C.


U našem dijelu Europe i sljedećih će dana biti stabilno – većinom sunčano i iznadprosječno toplo, kao malo kada u ovom dijelu rujna, piše Dunja Plačko Vršnak za HRT. 


U većem dijelu sljedećeg tjedna u kopnenom će području biti pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće vrijeme. Jutra će biti svježa, a po kotlinama i uz rijeke može biti kratkotrajne magle, osobito u prvoj polovini tjedna. Mala vjerojatnost za poneki pljusak postoji u ponedjeljak u gorju.




I na Jadranu će biti uglavnom vrlo toplo i vruće uz obilje sunca te najvišu dnevnu temperaturu između 28 i 31 °C. Vjetar će biti slab, tek povremeno umjeren, ujutro bura, danju zapadni i sjeverozapadni, ponegdje i jugozapadni.


Spomenimo i da su temperature mora na Jadranu posvuda vrlo ugodne – između 23 i 25 stupnjeva.