Predsjednik Sabora

Jandroković o aferi SMS: Vrijeme je da dobijemo jasnu sliku što se događalo i skinemo taj tumor s hrvatskog društva

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Jandroković je istaknuo kako o tome ne može nagađati na temelju medijskih napisa, niti to može objektivno procijeniti jer nema nikakvih službenih informacija. Smatra kako to nije pitanje samo tajnih službi



ZAGREB Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u srijedu kako nema saznanja o navodnom prisluškivanju ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, o čemu piše tjednik Nacional vezano uz aferu SMS, ističući kako očekuje da nadležna državna tijela utvrde istinu.


»O tome nemam službenih informacija, pročitao sam to u medijima. Ako je postojala takva skupina, onda je to nešto s čime se država treba obračunati«, izjavio je Jandroković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan o aferi SMS i napisima o navodnom prisluškivanju ministra Božinovića.


Očekuje da nadležna državna tijela i ljudi koji u njima rade profesionalno odrade svoj posao i da točno utvrde što se događalo vezano za tu aferu.




Jandroković je istaknuo kako o tome ne može nagađati na temelju medijskih napisa, niti to može objektivno procijeniti jer nema nikakvih službenih informacija. Smatra kako to nije pitanje samo tajnih službi, već i DORH-a, policije te svih institucija koje se time bave.


Vrijeme je da konačno dobijemo jasnu sliku što se zaista događalo


»Vrijeme je da konačno dobijemo jasnu sliku što se zaista događalo, koji su to ljudi, ako se to zaista događalo, bili povezani s takvim radnjama te nakon toga očekujem da će nadležno državno tijelo provesti sve postupke kako bi se taj tumor skinuo s hrvatskog društva«, naglasio je Jandroković.


Dodao je da se država, ako je netko htio prisluškivati ministra unutarnjih poslova te ako postoje dokazi o tome, s time mora obračunati. »Važno je utvrditi što je bilo i da se počinitelji tih dijela, sukladno zakonu, kazne«, poručio je.


Upitan hoće li na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a pitati potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića ima li veze s tom aferom, odgovorio je kako ne želi nikome suditi na temelju medijskih tekstova, već će istinu o tome utvrditi nadležne službe.