Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Zastupnik EP-a

Jakovčić pisao Junckeru: EU institut ili program nazvati po Nikoli Tesli

Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2017. u 15:05 2017-12-06T15:05:56+01:00

Iz ureda eurozastupnika priopćili su da je Jakovčić svoj prijedlog uputio kao domaćin konferencije "Tesla u Europskom parlamentu" o kojoj je i izvijestio predsjednika Komisije

ZAGREB Istraživački program Europske unije "Obzor 2020" ili Europski institut za inovacije i tehnologiju trebalo bi preimenovati i nazvati ih po Nikoli Tesli, predložio je zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u pismu predsjedniku Europske komisije Jean-Claude Junckeru. 

"Postoji puno razloga zbog kojih, s velikim zadovoljstvom, mogu predložiti da Nikola Tesla, veliki znanstvenik i inovator, dobije počasno mjesto u europskim programima ili institucijama. Preporučam vam da program Obzor 2020 ili Europski institut za inovacije i tehnologiju budu nazvani po Tesli!", napisao je Jakovčić u pismu Junckeru. 

Iz ureda eurozastupnika priopćili su da je Jakovčić svoj prijedlog uputio kao domaćin konferencije "Tesla u Europskom parlamentu" o kojoj je i izvijestio predsjednika Komisije. 

"Velika mi je želja da Tesla bude priznat u europskim institucijama. Zato pozivam Europsku komisiju da jedan od znanstveno-istraživačkih programa EU-a ili jednu od europskih institucija koja se bavi tehnologijom i inovacijama nazove po Tesli.

To je glavna poruka s ove Konferencije", istaknuo je Jakovčić koji smatra da europske institucije i javnost treba senzibilizirati "oko značaja i znanstvenih postignuća Nikole Tesle". 

"Jer Tesla je, na prvom mjestu, europski izumitelj koji je veliku karijeru napravio u Sjedinjenim Državama.

Vjerujem da će predsjednik Juncker podržati naš prijedlog i argumente koje govore u prilog tomu da u europskim programima i institucijama Tesla dobije mjesto koje zaslužuje", zaključio je, kako su izvijestili iz njegovog ureda, Jakovčić. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.